Restaurants sluiten de deuren met Kerst en Nieuwjaar: “Wie wil werken, is te duur”

Restaurants sluiten de deuren met Kerst en Nieuwjaar: “Wie wil werken, is te duur” Video: TV Limburg

Steeds meer restaurants in Limburg sluiten de deuren op Kerst en Nieuwjaar omdat ze niet genoeg personeel vinden om te werken. “En wie wel wil werken, is te duur”, klinkt het in de horeca. De feestdagen worden daarom geschrapt of er wordt gekozen om te werken met een minimumbezetting en geen écht feest te organiseren. “Het is een trend die zich doorzet”, zegt Hasselaar Filip Vanheusden van Horeca Vlaanderen aan TV Limburg. Naast de feestdagen, is openen op zondag ook niet altijd economisch rendabel meer voor een restaurant.

LEES OOK. Twee topslagers sluiten met Kerst en Nieuwjaar: “Het is de laatste keer geweest” (+)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees