Patrick Lefevere mengt zich in de verkiezing van ‘Ploeg van het Jaar’ 2018, maar toch maakt Quick Step nog kans

Patrick Lefevere mengt zich in de verkiezing van ‘Ploeg van het Jaar’ 2018, maar toch maakt Quick Step nog kans

Foto: BELGA

Er kan nu dus toch gestemd worden op de Red Lions als ‘Ploeg van het Jaar’. Die beslissing werd genomen na heel wat ongenoegen dat de Belgische hockeyers daarvoor niet meer in aanmerking kwamen ondanks hun wereldtitel. Het lijkt nu een tweestrijd te worden tussen de Red Lions en de Rode Duivels, maar bijvoorbeeld ook de Belgische wielerploeg Quick Step stond en staat wel degelijk op de lijst van kandidaten. Iets wat Patrick Lefevere niet meteen had begrepen.

LEES OOK. Reglement wordt aangepast, Red Lions komen toch nog in aanmerking voor ‘Ploeg van het Jaar’: wie is jouw favoriet?

Volgende week zaterdag 22 december zal Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten, tijdens het Sportgala in Brussel bekendmaken wie is verkozen tot Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar 2018.

Maar de Red Lions konden onlangs hun wereldtitel niét meer verkozen worden tot Ploeg van het Jaar: de stemming werd immers begin december al afgesloten. Daar was echter meteen heel wat kritiek op en het reglement werd nu toch gewijzigd, dat vertelde Sportspress-voorzitter en VRT-journalist David Naert op Radio 1.

Het lijkt een strijd te worden tussen de Red Lions en de Rode Duivels. Maar ook de Belgian Cats (basketbal vrouwen) en de Belgian Tornados (atletiek mannen) worden genoemd. Maar niet alleen nationale ploegen maken kans, ook Belgische merkploegen zoals wielerploeg Quick Step zijn niet kansloos. Al dacht Patrick Lefevere van niet en daarom hield hij een emotioneel betoog voor zijn jongens:

“Wereldkampioen ploegentijdrit. Tweede in de Ronde van Spanje. 73 overwinningen, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik. Puntentrui en vier ritten in de Giro. Gele trui, bolletjestrui en vier ritten in Tour de France. Vijf ritten en jongerentrui in de Vuelta. Nummer 1 in de wereld én niet genomineerd voor sportploeg van het jaar.”

 

 

Dit zijn alle genomineerden, in alfabetische volgorde: Belgian Cats (basketbal), Belgian Hammers (triatlon), Belgian Tornados (atletiek - 4x400m), Lize Broekx - Hermien Peters (kajak), Tim Brys - Niels Van Zandweghe (roeien), Kenny De Ketele - Robbe Ghys (wielrennen), Nele Gilis - Tine Gilis (squash), Halle-Gooik (zaalvoetbal), Jumping: nationale ploeg, Thomas Pieters - Thomas Detry (golf), Quick-Step (wielrennen), Red Dragons (volleybal), Red Lions (hockey), Rode Duivels (voetbal) en Marte Snoeck - Bram Rötger (acrogym).

De stemgerechtigden zijn beroepsjournalisten aangesloten bij Sportspress.be en gewezen winnaars van de trofee Sportman & Sportvrouw van het Jaar die niet langer actief zijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.