Voor een selfie met Tante Sidonia én zicht op zee moet je naar Westende

Voor een selfie met Tante Sidonia én zicht op zee moet je naar Westende

Samen op de foto met Tante Sidonia, het kan op de Koning Ridderdijk, met zicht op zee. Foto: vln

Middelkerke / Westende -

Op de dijk van Westende kan je voortaan samen met een van onze bekendste stripfiguren op de foto. Een selfie met Tante Sidonia op een typische Middelkerkse zitbank wordt ongetwijfeld een toeristische topper.

Wie kent Sidonia niet, de bekendste tante van Vlaanderen? De goedlachse stripfiguur uit de avonturen van Suske en Wiske kreeg maandag een prominente plaats op de Koning Ridderdijk in Westende. Meer nog dan een nieuw beeld in de reeks stripfiguren die de zeedijk van Middelkerke al jaren sieren, pakt het gemeentebestuur nu uit met een selfiebank met daarop een imposante Tante Sidonia in de hoofdrol.

“Middelkerke heeft zich de voorbije jaren meer en meer geprofileerd als de stripgemeente bij uitstek”, zegt schepen Michel Landuyt (Open VLD). “Ik ben dan ook heel trots op wat we dertig jaar lang op dat vlak hebben gerealiseerd: de stripmuren, een Jommeke-album dat zich in Middelkerke afspeelt, het overbekende Stripfestival, de beeldengalerij op de dijk en nu dit. Het meubel waarop Tante Sidonia ter hoogte van de Meeuwenlaan zit, is onze typische blauw-witte Middelkerkse zitbank. De plek biedt een prachtig uitzicht op zee en vormt de perfecte locatie voor een foto of selfie met deze stripheldin.”

Het Tante Sidonia-project kwam tot stand door een samenwerking tussen Studio Vandersteen, de Standaard Uitgeverij en Toerisme Middelkerke. Het beeld werd gemaakt door Studio De Wolf uit Sijsele.

Op de inhuldiging waren ook Leen en Christiane aanwezig. Ze zijn de dochters van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Suske en Wiske. “Wij zijn natuurlijk heel blij met dit prachtig initiatief”, zegt Leen. “Hoe leuk kan het zijn om samen met Sidonia op de foto te staan?”

Toekomst Stripfestival

Het blijft nog koffiedik kijken hoe het verder moet met het stripgebeuren onder het bestuur van toekomstig burgemeester Jean-Marie Dedecker. Voor Tom Dedecker, in januari bevoegd schepen, is het nog geen uitgemaakte zaak.

“Maar een stripmuur over Kuifje met een kostenplaatje van 120.000 euro op de muur van een privé-eigendom, het Sint-Laureinshotel, is toch een stap te ver. We hebben nog geen duidelijke kijk op contracten en dergelijke, ook al omdat de huidige meerderheid in deze overgangsfase alle medewerking weigert. Het Stripfestival is sowieso een blijver en we zullen ook in de toekomst een stripgemeente bij uitstek blijven, maar de verkwisting van de voorbije jaren moet stoppen. Ik ben ervan overtuigd dat er na nieuwjaar nog veel lijken uit de kast zullen vallen. Het huidige schepencollege keurt op een drafje nog tientallen dossiers goed waar onder meer de immosector niet slechter van wordt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees