Politie: “Verdachte (31) kende slachtoffer”

Meisje (16) in fietsenstalling van Rotterdamse school doodgeschoten

Meisje (16) in fietsenstalling van Rotterdamse school doodgeschoten

Een zestienjarig meisje is in de Essenburgstraat in Rotterdam doodgeschoten. Een 31-jarige verdachte is in de Bergselaan opgepakt, meldt de politie. Over de aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekend. Volgens getuigen is de verdachte een ex-vriend van het slachtoffer. De politie bevestigt dat de verdachte het slachtoffer kende.

De schietpartij vond plaats in de fietsenstalling van de school. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd het meisje te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Ze is ter plekke overleden aan het verwondingen. De politie doet momenteel onderzoek. De familie van het meisje werd op de hoogte gebracht en wordt momenteel begeleid door slachtofferhulp.

16-jarig slachtoffer

Volgens ooggetuigen gaat het om een meisje uit het vierde jaar. De verdachte zou haar ex-vriend zijn. De schietpartij zou plaatsgevonden hebben nabij de fietsenstalling, aldus nog getuigen aan De Telegraaf. De politie bevestigt dat de verdachte en het slachtoffer mekaar kenden. Over zijn motief is nog niets bekend.

De scholieren zaten in de aula van de school toen ze op de hoogte gebracht werden van het schietincident. Zodra het kon, werden ze naar buiten geëscorteerd. Nu staan de medeleerlingen voor de school achter een lint, ze zijn in shock.

Het Rotterdam Designcollege is een creatieve vmbo-opleiding, dat is een pratijkgerichte beroeps/technische opleiding. Naast de standaardvakken krijgen de leerlingen een aantal praktijkvakken zoals fotografie, schilderen, styling en haar- en huidverzorging.

School weer open

De eerste docenten en leerlingen druppelen woensdagochtend het Rotterdam Designcollege binnen. Sommige van hen hebben bloemen bij zich. Voor de deur staan twee agenten.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezoekt woensdagochtend een bijeenkomst op de school, waar de leerlingen en docenten stilstaan bij de dood van de zestienjarige.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees