Gregory Porter komt naar Gent Jazz

Gent Jazz maakte zopas een nieuwe naam bekend. Na Diana Krall, die op vrijdag 5 juli optreedt, voegt Gent Jazz nu ook Gregory Porter aan de affiche toe. Porter, die ook in 2015 al op Gent Jazz stond, komt op zondag 7 juli naar Gent Jazz. Porter treedt zowel op met bigbands als met kleinere bezettingen. Gent Jazz houdt het een beetje spannend, en lost nu nog niet met welke bezetting Porter naar Gent afzakt. Gent Jazz 2019 loopt van 28 juni tot en met 9 juli. Dan sluit John Zorn Gent Jazz af.

Rudy Tollenaere

Over zijn passage in 2015 noteerde Gentenaar-medewerkster An Rosiers hetvolgende:

De grote tent was ondertussen klaar voor een soulful orgelpunt van Gent Jazz, en dat kreeg ze ook met Gregory Porter. Dit is wat er gebeurt wanneer een stem de ruimte vult. Een enorme tent, en toch het gevoel samen in een kleine, stampvolle club te staan.

Vocalist Gregory Porter heeft niet alleen een prachtige, lachende stem. Hij plaatst zijn woorden ook als een meesterverteller. Daar heeft de gospel die hij met de paplepel van thuis uit meekreeg, ongetwijfeld mee te maken. Born to sing. Porter en zijn klasbakmuzikanten putten rijkelijk uit het heerlijke Liquid Spirit album, twee jaar geleden uitgebracht bij Blue Note Records.

‘No Love Dying’ droeg hij op aan ‘the good energy and the soulful people in this place’. ‘Papa Was a Rollin’ Stone’ ging naadloos over in die andere hit ‘Musical Genocide’. Indrukwekkend om het publiek van de eerste tot de allerlaatste rijen te zien meewiegen en dansen. Nevels van liefde en warmte boven het publiek na de allerlaatste slotnoten. Dit was er eentje om in te kaderen.

Ticketinfo via de site van Gent Jazz.

Hieronder kan u de Claptone remix van Liquid Spirit bekijken en beluisteren. Die werd op Youtube al 25 miljoen keer bekeken. De originele versie, die u bovenaan het artikel kan beluisteren, 2,5 miljoen keer. Maar op zondag 7 juli 2019 kan u de man live aan het werk zien, in Gent.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio