Vitaly Mutko stapt op als voorzitter Russische voetbalbond

Vitaly Mutko stapt op als voorzitter Russische voetbalbond

Foto: AFP

Vitaly Mutko heeft zijn ontslag ingediend als voorzitter van de Russische voetbalbond. Dat heeft de federatie woensdag bekendgemaakt.

Sergei Pryadkin, voorzitter van de Russische Premier League, neemt voorlopig de taken van Mutko over. De nieuwe voorzitter wordt volgens Russische media op 22 februari aangeduid, wanneer de algemene vergadering van de bond plaatsvindt.

De 60-jarige Mutko, momenteel vicepremier, zette vorig jaar tijdelijk een stap opzij als bondsvoorzitter in aanloop naar het WK voetbal in Rusland. Ook trok hij zich terug uit het WK-organisatiecomité. Hij werd door het rapport McLaren aangeduid als een van de verantwoordelijken voor het staatsgeleide dopingsysteem in Rusland tussen 2011 en 2015. De voormalige minister van Sport werd hiervoor eind vorig jaar door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) levenslang verbannen van de Olympische Spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.