Opgelet: Weldra trajectcontrole in Antwerpse Craeybeckxtunnel

Opgelet: Weldra trajectcontrole in Antwerpse Craeybeckxtunnel
Antwerpen -

Aandachtige chauffeurs hebben het ongetwijfeld al gemerkt. Sinds een paar dagen worden trajectcontroles aangekondigd aan de Craeybeckxtunnel in Antwerpen. “Vanaf februari zal er worden gecontroleerd”, klinkt het.

Met twee keer vier rijstroken en 133.000 voertuigen per dag is de Antwerpse Craeybeckxtunnel één drukst gebruikte tunnels in ons land. En de breedste.

In tegenstelling tot de Kennedytunnel, waar het verkeer bijna altijd vertraagd verloopt, wordt er in de Craeybeckxtunnel, die de aansluiting vormt van de E19 en Antwerpse ring, nog veel te vaak te hard gereden. Er staan wel een flitscamera maar veel chauffeurs weten die staan trekken na het passeren van de camera hun snelheid fors op.

Opgelet: Weldra trajectcontrole in Antwerpse Craeybeckxtunnel
Foto: rr

“Bij snelheidscontroles daar in de buurt, merken we dat de flitscamera’s daar onvoldoende ontradend werken. Vandaar dat we blij zijn met trajectcontroles”, zegt de federale politie.

“Daarom komt er nu een trajectcontrole. Eerst in de richting van Brussel”, zegt Eric Sclep van het Agentschap Wegen en Verkeer. De maximum toegelaten snelheid bedraagt er 100 km/u.

De trajectcontrole begint 200 meter voor de tunnel, richting Brussel, en eindigt een paar honderd meter voorbij de tunnel. De afstand tussen de portieken waar de dynamisch signalisatie aanhangt.

“We verwachten dat alles in februari operationeel zal zijn”, zegt Sclep nog.

Corrigeer

MEER NIEUWS