Kim Gevaert is al haar 27 (!) Belgische medailles kwijt: “Ooit zal die doos wel uitkomen”

Kim Gevaert was vandaag te gast in de Qmusic-ochtendshow bij Sam De Bruyn, Wim Oosterlinck en Heidi Van Tielen naar aanleiding van de Top 500 van de 00’s. De voormalige topatlete behaalde begin deze eeuw een olympische medaille, 27 Belgische titels en heel wat Europese titels. Maar ze had meteen iets op te biechten aan het trio: “Ik ben alle Belgische medailles kwijt.”

“Het aantal Belgische titels wist ik eigenlijk niet”, reageerde Kim Gevaert verrast toen ze hoorde dat ze in totaal 27 medailles had verzameld op Belgische Kampioenschappen. “Ik had een doos met alle Belgische medailles en door onze verhuis vind ik die niet meer terug. Gelukkig wel die van de Europese kampioenschappen en natuurlijk de olympische medaille. Alle andere ben ik kwijt, dus die kan ik ook niet meer natellen. Ooit zal die doos wel uitkomen”, lachte Kim.

Kim Gevaert nam als atlete afscheid op de Memorial Van Damme van 2008. “Ik heb logopedie gestudeerd, voor ik atlete werd, en ik ben daar nu terug mee aan de slag. Ik werk in een school in Brussel met anderstalige kinderen. Ik studeer ook een beetje bij. Ik ben aan een postgraduaat begonnen dit jaar en dat is toch meer werk dan ik dacht, maar ik doe het heel graag. Het gaat rond meertaligheid en het begeleiden van anderstalige kinderen.”

Onlangs liep ze de 10 kilometer Spartacus Run, waardoor presentator Sam De Bruyn begon te glunderen: “Mag ik even officieel noteren dat ik langer en verder kan lopen dan olympisch kampioene Kim Gevaert?” Vorige maand liep hij de marathon van New York.

Kim Gevaert is al haar 27 (!) Belgische medailles kwijt: “Ooit zal die doos wel uitkomen”
Foto: Qmusic
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.