Brussel loopt storm voor Warmathon. “We gaan voor een betere samenleving en wilden absoluut meelopen voor een goed doel”

© amg

Brussel kreeg voor de derde keer de Warmathon over de vloer en voor de eerste keer was de loopwedstrijd voor het goede doel volledig volzet. Zo'n 5.573 sportievelingen liepen langs het Atomium en in het Ossegempark en haalden 68.379 euro op.

Amaury Michaux

De Warmathon zelf is aan zijn vierde editie toe en Brussel mocht al drie keer gastheer spelen voor de loopwedstrijd van De Warmste Week van Studio Brussel. Waar de Brusselse editie de vorige jaren als enige van alle Warmathons nooit het bordje volzet mocht bovenhalen, was deze keer wel de maximumcapaciteit bereikt.

Om 20 uur 's avonds maakten de organisatoren bekend dat zo'n 5.573 sportievelingen hadden meegelopen en zo 68.379 euro bijeen hebben gehaald. Elke deelnemer moest 15 euro op tafel leggen om rondjes te kunnen lopen en daar konden ze dan ook nog eens een vrij bedrag bovenop leggen. Ze mochten ook zelf kiezen naar welk goed doel dat geld dan ging.

“De Warmathon wordt ieder jaar populairder in Vlaanderen en die populariteit is nu ook naar Brussel overgewaaid. Heel veel mensen willen erbij zijn omdat iedereen zo positief over de Warmathon spreekt. Uiteindelijk hebben we de inschrijvingen moeten stopzetten, maar ook daarna bleven er aanvragen binnenkomen”, vertelt Wim De Craene, projectcoördinator voor de Warmathon.

Ook heel wat mensen met een handicap deden dit jaar mee in Brussel. “Zo waren er heel wat mensen in een rolstoel die zich hadden ingeschreven. Het vlakke parcours hier in Brussel leent zich er ook toe om met een rolstoel deel te nemen. De weersomstandigheden hebben we niet in de hand en de modder kon nog wat roet in het eten gooien, maar ook dat viel goed mee. Daarnaast hebben ook een groot deel blinden en slechtzienden meegelopen. Zij werden geflankeerd door een buddy die samen met hen het traject van 3,4 kilometer aflegde.”

Bij de aanwezigen ook een groep van tien lopers van de Samenlevingsdienst. Dat is een dienst waar jongeren tussen 18 en 25 jaar zich een half jaar kunnen inzetten als vrijwilliger voor solidaire projecten.

Ideaal loopweer

“Het is de eerste keer dat we meedoen aan de Warmathon. We hebben een perfecte editie uitgekozen want het was ideaal loopweer en het parcours en de sfeer waren ook fantastisch”, vertelt begeleider Luna Machtelinckx.

“We gaan voor een betere samenleving en dus wilden we absoluut meelopen voor een goed doel. Dat is de Haarkar geworden, een project van een vrouw in een caravan die mensen hun haren knipt. Diegenen die het kunnen betalen, betalen gewoon. De winst van die knipbeurt gaat dan naar mensen die hun kappersbeurt niet kunnen betalen.”

Een groep van AG Insurance deed dan weer voor de derde keer mee. “Dit evenement ligt mij na aan het hart en ik mobiliseer dan ook ieder jaar de collega's van de dienst Groepsverzekeringen. Ik heb in mijn omgeving veel mensen verloren aan kanker, mijn bijdrage gaat dan ook naar de Stichting Tegen Kanker”, vertelt Fabienne Verleysen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs