Sanne Cant wint Waaslandcross in Sint-Niklaas na prangend duel met Loes Sels

Sanne Cant heeft in Sint-Niklaas geprofiteerd van de afwezigheid van enkele toppers. De wereldkampioene pakte de zege in de Waaslandcross na een prangend duel met Loes Sels. De twee vochten tot in de laatste ronde onder elkaar uit wie met de bloemen aan de haal zou gaan, het eindschot van Cant bleek beter dan dat van Sels. Voor Cant is het de zesde zege van het seizoen. Katie Compton werd derde.

Op Sanne Cant en Katie Compton na weinig vrouwelijk toppers aan de start van de Waaslandcross, die geen klassementswedstrijd is. De wereldkampioene legde er meteen de pees op, enkel Loes Sels kon volgen. De twee sloegen al snel een grote kloof, het was vroeg in de koers duidelijk dat het voor de zege tussen hen ging gaan.

Een familiaal onderonsje, want Cant en Sels zijn nichten van elkaar. De twee zouden het duel pas in de laatste ronde beslechten. Sels probeerde Cant eraf te rijden, maar die hield stand. In de laatste rechte lijn pakte de wereldkampioene vervolgens uit met een verschroeiende demarrage en zo pakte ze de zege.

Morgen is er de Wereldbekercross in Namen. Dan verschijnen wel alle toppers aan de start, op de geblesseerden Evie Richards en Laura Verdonschot na.

 

 

Fransman Andrade wint bij junioren

Florian Richard Andrade heeft zaterdag de Waaslandcross bij de junioren op zijn naam gebracht. De Fransman haalde het voor Cedric Vandesompel en Floris Van Tricht.

Een groot deel van de toppers paste voor de Soudal Classics-manche in Sint-Niklaas met het oog op de lastige wedstrijd in Namen op zondag, dus konden enkele nieuwe namen zich in de kijker rijden. Het was Cédric Vandesompel die al meteen na de start afstand nam van zijn leeftijdsgenoten. Enkel de Fransman Florian Richard Andrade, achtste in de wereldbekermanche in Bern, wist nog net aan te pikken.

Het duo was aan elkaar gewaagd en bouwde ronde na ronde de voorsprong uit. De anderen reden om plek drie. Hoewel Vandesompel een paar keer versnelde, bleef Andrade in het wiel hangen. Uiteindelijk sloeg de Fransman in de slotronde zelf toe in het zand, geholpen door een technisch foutje van Vandesompel. Een klein gaatje werd een grotere kloof. Uiteindelijk soleerde Andrade naar de zege, 15 tellen voor Vandesompel. Op bijna een halve minuut knokte Floris Van Tricht zich naar de derde plaats.

Voor Andrade is het zijn vierde zege van het seizoen, zijn eerste in België. Zondag start hij niet in Namen.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen stond geen maat op Aaron Dockx, die naar zijn 17e zege (op 17 wedstrijden) van het seizoen reed. Jente Michiels was bij de tweedejaars aan het feest, goed voor zijn twaalfde overwinning van het seizoen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.