Politie waarschuwt voor inbraakgolf en vraagt verdachte zaken meteen te melden

Dieven stelen cadeaus van onder de kerstboom: “Alle pakjes waren opengerukt”

Dieven stelen cadeaus van onder de kerstboom: “Alle pakjes waren opengerukt”

De hele woonkamer werd overhoop gehaald en de cadeaus werden opengescheurd. Foto: sbr

Roeselare -

Zeven gezinnen in Roeselare zijn afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een dievenbende. De inbrekers gingen steeds op dezelfde manier te werk. Ze gingen aan de haal met juwelen, geld en kledij.

Geert Remmery uit de Domien Craccostraat kwam zaterdagavond om kwart voor twaalf thuis na een avondje op de kerstmarkt in Rumbeke. In zijn woonkamer stootte hij op een grote ravage. “Het eerste wat me opviel was dat alle kasten openstonden”, zegt Remmery. “De pakjes onder de kerstboom waren allemaal opengerukt. Toen zag ik dat ze via de tuin binnengekomen waren. Volgens het labo hebben ze met een schroevendraaier een gat kunnen maken in de ruit. Zo konden ze de deur ontgrendelen.”

LEES OOK. Politie waarschuwt: “Komende twee weken loop je het meeste risico dat er wordt ingebroken”

(lees verder onder de foto)

Dieven stelen cadeaus van onder de kerstboom: “Alle pakjes waren opengerukt”
De inbrekers waren via de achterdeur binnengedrongen, nadat ze de ruit gebroken hebben. Foto: sbr

De dieven gingen aan de haal met verschillende kledingstukken, een geldsom van 1.100 euro en een peperduur horloge van 80 jaar oud. Dat had een grote sentimentele waarde. “Ik heb dat uurwerk gekregen van mijn oom voor mijn vormsel”, zegt Remmery. “Ook de kamer van mijn dochter werd volledig overhoop gehaald. We hebben de hele nacht geen oog dicht gedaan.”

De man gokt dat de dieven tussen 22 uur en 22.30 uur hebben toegeslagen. Ook in drie andere woningen in dezelfde straat werd rond die tijd ingebroken. Een hond van de buren zat tot 22 uur buiten en niemand heeft hem horen blaffen.

Sociale controle

Diezelfde dag werd er ook al ingebroken in de Kannunik Duboisstraat, de Piljoenstraat en de Monseigneur Eugeen Laridonstraat. De politie heeft heel wat aanwijzingen dat het om dezelfde bende gaat, maar heeft voorlopig nog geen spoor. “Ze gingen telkens op dezelfde manier te werk”, zegt politiecommissaris Carl Vyncke. “Ze viseerden halfopen woningen en drongen via de achterdeur binnen. Er was niemand aanwezig in de woningen. Dat wijst erop dat de dieven op voorhand al op verkenning geweest zijn.”

LEES OOK. (+) Hoogseizoen voor inbrekers is aangebroken: dit zijn hun trucs en op deze uren en dagen moet je extra opletten

De afgelopen dagen waren er ook al inbraakgolven in Oostduinkerke en Brugge. De politie roept op tot zo veel mogelijk sociale controle. “Het is een zeer gevaarlijke periode voor diefstallen. Veel mensen hebben nu pakjes in huis of zijn vaak weg naar een kerstmarkt of kerstdiner”, zegt Vyncke. “Het is belangrijk dat je de buren inlicht over waar je naartoe bent. Zo kunnen ze af en toe ook een oogje in het zeil houden. Wie verdachte handelingen of personen opmerkt in de straat, moet zo snel mogelijk de politie op de hoogte brengen.”

Play

bekijk ook

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees