Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Na het feestmaal: hoe bewaar je alles het best en hoe lang blijft het goed? En wat met de halve fles bubbels?

Na het feestmaal: hoe bewaar je alles het best en hoe lang blijft het goed? En wat met de halve fles bubbels?

Foto: Inge Kinnet

Omdat je niet wil dat de gasten aan je feestdis iets tekort­komen, zal je wellicht weer veel te veel ­maken. ­Resultaat: meer ­restjes dan er in je koelkast kunnen. Welke moeten er ­zeker in? Hoe voorkom je dat je heerlijke stoofpotje een dag ­later droge troep is? Wat doe je met die halve fles bubbels die is blijven staan? En hoe krijg je de geur van de fondue weer uit je huis?

En plots is je koelkast te klein

“Vis en vlees bederven het snelst. Die moeten dus zeker de koelkast in”, zegt Frank Devlieghere, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de UGent. Op tijd ...

Slimmer Leven - Eten & Drinken