Dit waren de eerste woorden van Linde Merckpoel na een week zwijgen voor de Warmste Week

Zeven dagen lang zweeg ze, maar Linde Merckpoel mocht zondagavond op het provinciale domein in Wachtebeke voor het eerst weer wat woorden uitspreken. Haar actie bracht maar liefst 10.000 euro op voor Coda, een vzw die stervende mensen begeleidt. Een succesvolle inzameling dus, maar ook een heel zware beproeving, zo liet de radiopresentatrice weten met haar eerste zinnen.

mrra

LEES OOK. (+) Onze reporter was 24 uur (bijna) solidair met Linde Merckpoel

Met een rauwe stem en een verlegen glimlach sprak ze haar eerste woorden uit. “Hallo! Ik ben zo blij om jullie allemaal te zien en ik ben nog blijer om met jullie te praten. Het was verschrikkelijk! Het was echt ellendig.” Met die woorden sprak Linde Merckpoel vanavond even over 17.30 uur het publiek in Wachtebeke toe, haar eerste woorden in zeven dagen tijd. “Ik heb me een hele week zo alleen gevoeld.”

LEES OOK. (+) Het stilste interview met Linde Merckpoel: “Ik word er soms zot van”

Het spreken deed haar duidelijk deugd, al waren er heel wat traantjes mee gemoeid. “Maar nu zie ik jullie. Het is super, ik ben alles eigenlijk alweer vergeten. Ik heb het gevoel dat ik een week in een bunker heb gezeten. Ik ben zo boos en gefrustreerd geweest. Niemand snapte wat ik echt wou zeggen en mijn hand zit in een kramp van constant te schrijven.” Op een “tuurlijk” en enkele onbewuste “jaja’s” bij het opstaan na, is Merckpoel in haar missie geslaagd.

LEES OOK. (+) Linde Merckpoel deed het: een week lang niet praten, wat doet dat met een mens?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over De Warmste Week - Music for Life

Video

Keuze van de redactie