“Zoals steeds besteedt het orkest veel aandacht aan de programmakeuze. Gezocht wordt naar afwisseling van de composities die worden opgevoerd”, zegt voorzitter Patrick Steyaert van Pasar Deinze. “De dirigent en zijn muzikanten streven een balans na tussen originele werken van gerenommeerde componisten, bewerkingen van het klassieke symfonische repertoire maar ook van filmmuziek en werken voor solo en orkest.”

Op het komende nieuwjaarsconcert is het genieten van schitterende werken van één van de grootste componisten uit de filmgeschiedenis, John Williams. Hij verzorgde de muziek van een waslijst iconische films en ontving maar liefst 50 Oscarnominaties. Op het programma staan ‘Parade of the Slave Children’ uit de film ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ en ‘E.T. Adventure on Earth’. In ‘Pirate’s Gold’ brengt Dominique Vanhaegenberg arrangementen die we gerust als pareltjes van de piratenfilmmuziek kunnen beschouwen.

Uiteraard staan opnieuw enkele hedendaagse componisten op de affiche zoals Bert Appermont en Johan De Meij. ‘Ouverture 1812’ en de ‘Romeo en Julia’-suite zijn duidelijk herkenbaar. Met ‘Der Vogelhändler’ van Carl Zeller brengt het orkest dan weer een selectie van één der bekendste operettes aller tijden.

Het wordt dus weer een heerlijke avond die geen enkele muziekliefhebber mag missen. Tussendoor en na het concert biedt Pasar lekkere streekdrankjes aan.

Een ticket kost 15 euro in voorverkoop en 16 euro op de avond zelf. Leden van Pasar krijgen 1 euro korting.

Meer info: www.pasar.be/deinze en pasardeinze@gmail.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio