Voor basketbalfans: donderdag vindt in Kortrijk de All Star Game van de EuroMillions League plaats

Voor basketbalfans: donderdag vindt in Kortrijk de All Star Game van de EuroMillions League plaats

Foto: Rudy DECLERCK

In Kortrijk (De Lange Munte) gaat vanavond het All Star Game van de EuroMiilions League door. Team Belgium neemt het tegen Team World op. Dit evenement (live op Play Sports en Proximus) staat ook in het teken van het goede doel en SOS Kinderdorpen.

De basisploegen werden door de fans gekozen en de coaches van de EuroMillions League zorgden voor de invallers. Team Belgium, met onder meer Ismael Bako (Antwerp Giants), het Charleroi duo Axel Hervelle en Alex Libert en het viertal van Oostende Jean-Marc Mwema, Yannick Desiron, Elias Lasisi en Vincent Kesteloot wordt gecoacht door de staff van Antwerp Giants. In Team World zitten onder meer Paris Lee en Dave Dudzinski van de Giants, Dusan Djordjevic en Shase Fieler van Oostende, Dario Hunt, Quincy Ford, Matt Mobley van Charleroi en Amin Stevens en Chris Smith van Brussels.

De staf van Oostende zorgt voor de coaching. Er staat ook een 3-point en dunkcontest en Skills Challenge op het programma. Een deel van de opbrengsten die de Pro Basketball League uit de verkochte tickets van de laatste twee speeldagen van de EuroMillions League en het All star game haalt, gaat naar SOS Kinderdorpen.

“We zijn heel trots en dankbaar dat de Belgische basketbalfamilie zich inzet voor SOS Kinderdorpen. En zo onze missie steunt om ervoor te zorgen dat geen enkel kind alleen mag opgroeien. Ook hier in België. Het bezoek van boegbeelden Ann Wauters en Axel Hervelle aan ons Simbahuis in Liedekerke en ons SOS Kinderdorp nabij Marche-en-Famenne was een speciaal moment voor de kinderen, zegt Tom Moons van SOS Kinderdorpen.

Peter Axel Hervelle en meter Ann Wauters zullen voor de start van de wedstrijd de cheque aan SOS Kinderdorpen overhandigen. “We zijn verheugd dat we deze actie met SOS Kinderdorpen op poten hebben kunnen zetten.. Met deze actie willen we SOS Kinderdorpen en meer bepaald de kinderen die zij ondersteunen een hart onder de riem steken in deze periode van het jaar,” zegt voorzitter Arthur Goethals van de Pro League.

Programma All Star Game

18u15 Skills challenge

18u45 kwalificatie 3pt contest

19u15 kwalificatie 2K dunk contest

20u00 All star Game Team Belgium - Team World

Tussen kwart 1 & 2 finale 3pt contest

Tussen kwart 3 & 4 finale 2K dunk contest

Corrigeer