Living Room Concerts bij evenementenradio

FOTO. Semper Pie en Coup de Frein fleuren woonkamer van VROB op

Evenementenradio VROB nam na optredens van Freddy Ingels en de Muziekschool van Lochristi deze week opnieuw de draad op van de Living Room Concerts, ongekunstelde concertjes dus in de gezellige woonkamer naast de radiostudio in Dorp-Oost 5A. Jurgen Van Bouchaute en zjjn dochter Wienke zorgden donderdag voor nog maar eens een stukje taart in deze drukke feestdagen. Maar van een muzikale hap 'Semper Pie' doet een mens niet zo vlug een indigestie op. Vrijdagavond was het flink op de rem staan met 'Coup de Frein', met een jazzy- en bluestintje van Geert Poelman en Carolien Blancquaert.

Vader en dochter Van Bouchaute: het klikte (ook) op muzikaal vlak vertelden ze, maar dat wisten we al. Jurgen is een uitstekend gitarist en Wienke is van alle markten thuis: op haar tiende - zes jaar geleden - was ze al als drumster te gast bij de reünie van The Garnets in het ondertussen ter ziele gegane Feestpaleis in Beervelde, maar ook aan de keyboards en vooral vocaal bekoorde ze donderdagavond in de woonkamer van VROB. "Winke is een oude ziel in een jong lichaam en hart", stelde Jurgen, om maar te zeggen dat ze met zijn tweetjes - de andere dochter Ibe haakte eerder al af - gezellig teruggaan tot het repertoire van de jaren 60, 70 en 80. "Semper Pie' heeft al zo'n dertig optredens achter de rug. In de zomer van 2019 slaan ze zelfs het Veerlepleintje op de Gentse Feesten over en huppelen ze meteen het podium van de Korenmarkt op. 

Bij VROB putte Semper Pie vooral uit de straffe madammenmuziek van onder meer Selah Sue - de doorleefde stem en de expressie overleefde Wienke met brio - en Trixie Whitley. We onthouden ook de prachtige vertolkingen van Mystify van INXS, het wonderschone Gold van de Puerto Ricaanse Gentenaar Gabriel Rios en Black and Gold van Sam Sparro. 

Coup de Frein

Vrijdag was het afremmen geblazen met 'Coup de Frein', de Lootse band van Geert Poelman (bass, vocals) en Carolien Blancquaert (vocals). Soms zijn ze met vijf, of met vier, of met drie, zoals nu met Jozef 'Chief', ook al zo'n bassgitarist met klasse te koop. Niet zo veel toeschouwers in de woonkamer van de radio, en dat was een beetje jammer want het trio - al 12 jaar op dreef -  zorgde voor een fijne mix onder de noemer easy listening. Niet de meest vanzelfssprekende nummers en artiesten, en dat maakte het net interessant. Bonnie Raitt, Joe Simon, Tom Waits, Eric Clapton, Collin Hay en Bob Marley passeerden onder meer de revue, met hier en daar ook een eigen nummer of arrangement van de Lootse band.

Morgen slaan ze bij VROB een avondje over en sparen ze hun energie voor de topper van zondag: Chris Corn. En die hoeft zichzelf al lang niet meer te bewijzen. Een paar extra stoeltjes of plaatsjes in het café zullen geen overbodige luxe zijn, tenzij u er op de voorlaatste dag van 2018 heel vroeg bij bent natuurlijk. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio