Belgisch basketbaltalent Thibaut Vervoort barst van ambitie: "Ik wil de beste speler van mijn generatie worden"

Thibaut Vervoort is een van de grootste Belgische talenten op basketbalvlak. De 21-jarige guard van de Antwerp Giants speelt dit seizoen op huurbasis bij de Leuven Bears. Over zijn aanpak van zijn carrière sprak hij met thisisbasketball.tv.

"Op het moment dat ik naar Leuven ging, is er qua mentaliteit en hoe ik me wil verbeteren als speler weinig veranderd", vertelt Vervoort. "Ik wilde op dezelfde manier doorgroeien in Antwerpen en laten zien wat ik kon. Normaal ging ik bij Antwerp blijven, maar van mij was de vraag gekomen om mij uit te lenen. Om minuten te maken op jonge leeftijd, zodat ik sneller op het niveau sta waar ik wil staan."

Vervoort traint nu vaak bij Joerik Michiels, de grondlegger van Elite Athletes uit Merksem. "Ik wil mij bewijzen. Laten zien dat ik de beste speler van mijn generatie ben. Dat begint natuurlijk bij mij. Ik ben dus blij dat ik nu dingen kan laten zien. Ik denk dat alles gebeurt om een reden. Antwerp heeft mij gemaakt tot wie ik ben en soms moet je geduld hebben. In Antwerpen (bij Elite Athletes, red.) is het anders dan in Leuven en de topsportschool. Daar kom je jongens tegen die al een keuze gemaakt hebben. De overgang van het plezier naar de klik van hier wil ik voor gaan."

"Ik heb dan wel wat mensen verrast. Door met de juiste mensen om te gaan, zijn er wel wat dingen veranderd in mijn leven. Ik had iets van: stop met lachen, het onnozel doen op training. Werk gewoon hard. En dat is men dan ook beginnen merken aan mij. Ik denk dat dit het verschil is tussen mensen die uit routine en voor het geld iets doen om zich bezig te houden en mensen die iets goed willen doen", aldus Vervoort, die vindt dat hij lijkt op NBA-speler J.R. Smith.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a time this is, to be alive for this shit ??

Een bericht gedeeld door Thibaut Vervoort (@thibautvervoort) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

??

Een bericht gedeeld door Thibaut Vervoort (@thibautvervoort) op

Corrigeer