Hij werd NBA-kampioen en trouwde met een Kardashian, maar keek dan de dood in de ogen: nu wil hij comeback maken

Hij werd NBA-kampioen en trouwde met een Kardashian, maar keek dan de dood in de ogen: nu wil hij comeback maken

Foto: IMAGEGLOBE

Het is een publiek geheim dat nogal wat NBA-spelers het na hun carrière moeilijk hebben om hun bankrekeningen niet te plunderen. Maar er zijn er ook die al tijdens hun loopbaan het foute pad bewandelen. Vraag dat maar aan Lamar Odom.

De intussen 39-jarige Amerikaan maakte dinsdag bekend dat hij weer professioneel gaat basketballen. Odom gaat spelen voor een team uit de Filipijnen tijdens de Dubai International Basketball Championship. Zes jaar nadat hij voor het laatst als prof aan de slag was bij de LA Clippers.

Dit bericht bekijken op Instagram

I'd like to announce that I will be playing in The Dubai International Basketball Championship this February 1st 2019 !!!!!!! I will be representing team @mightysports_ph from the Philippines with my 4ever #7 ! To me this is a great warming up for the @thebig3 !! It's been a minute since I've professionally competed and I hope to be as explosive as I used to be! I was hoping to be ready for the Chinese CBA earlier this year but I didn't feel that I was physically were I wanted to be. ( yet) I needed more time to recover from my multiple strokes and hearts attacks. Im not giving up and going in full force !! Patience and moving FORWARD is KEY! Special thanks to @femaleagentsr @charlestiu for making me part of this amazing tournament in Dubai! #teamreyes ! This wouldn't be possible without the support of my kids, @destiny_odom @lamar.morales.odom, MY FANS, my team @jared_dyem @bryantaustin23 @xpesports @billythakid23 @m2exec @showtimepersonaldevelopment @willvlo @personaltrainingclub.eu @alicia.sofia_ @rickmari @therealyasin @ninetyplusofficial @mr2rchiang @chaselucid @saamzangenehlaw @hemplucid ! Thanks @iamzoul for building the road to my comeback life chapter ! LETSGOO #newpages #2019 #dubai #manila #basketball

Een bericht gedeeld door Lamar Odom (@lamarodom) op

“Het is een tijdje geleden dat ik professioneel gespeeld heb, maar ik hoop zo explosief te zijn als toen”, klonk het bij de veelzijdige forward van 2m08. “Ik hoopte om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen in de Chinese CBA (eerste klasse, red.), maar ik voelde me fysiek gezien nog niet waar ik wilde zijn. Ik had meer tijd nodig om te herstellen van meerdere beroertes en hartaanvallen.”

Meerdere beroertes en hartaanvallen? Ja, Odom komt van ver. Héél ver. Odom speelde een tijd lang aan de zijde van Kobe Bryant bij de LA Lakers en won twee keer de NBA-titel (2009 en 2010). Maar in 2015 keek hij de dood bijna letterlijk in de ogen. Hij werd op 13 oktober met een ambulance naar het ziekenhuis gereden nadat hij bewusteloos was gevonden in een bordeel.

Er werden cocaïne en pijnstillers gevonden in zijn bloed. Vier dagen lag Odom in een coma. Toen hij wakker werd zat ex-vrouw Khloé Kardashian naast zijn bed. De celeb waarmee hij na amper een maand daten trouwde in 2009. Ze hadden zelfs even een eigen realitysoap getiteld Khloé and Lamar.

Hij werd NBA-kampioen en trouwde met een Kardashian, maar keek dan de dood in de ogen: nu wil hij comeback maken
Foto: REUTERS

Mirakel

“Alle dokters zeiden me dat ik een wandelend mirakel ben”, reageerde Odom bij People. “Tijdens mijn periode in coma kreeg ik twaalf beroertes en zes hartaanvallen. Ik leef nu elke dag want dat is veel beter dan het alternatief. Toen ik Khloé daar zag? Dat was echt gigantisch voor mij.”

Het incident zorgde er zelfs voor dat de scheiding van Odom en Kardashian anderhalf jaar werd uitgesteld. Datzelfde jaar trok Khloé de aanvraag zelfs weer in. Maar in mei 2016 kwam de scheiding er dan toch. Odom moest zichzelf laten opnemen in een afkickcentrum voor een verslaving aan drugs en alcohol. In 2017 viel hij flauw tijdens een bezoek aan een nachtclub in Los Angeles.

Odom verhuisde sindsdien naar China, waar hij werkte aan zijn terugkeer als professioneel basketballer. Met succes dus, zo blijkt. Afwachten of de tweevoudig NBA-kampioen nu wel alle afleidingen kan weerstaan en een team in de Chinese CBA kan overtuigen om hem een contract te geven.

Corrigeer