Lorenzo de Luca klopt Belgen in KBC-prijs Kerstjumping Mechelen

Lorenzo de Luca klopt Belgen in KBC-prijs Kerstjumping Mechelen

Foto: Icon Sport

Mechelen -

De Italiaan Lorenzo de Luca, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, heeft op de Kerstjumping van Mechelen met Evita van ‘t Zoggehof, de 5 sterren KBC-prijs gewonnen. Hij haalde het voor de Belgische combinaties Christophe Vanderhasselt/Identity Vitseroel en Jos Verlooy/Igor.

In de barrage met 15 hadden zich liefst zeven Belgische combinaties geplaatst. De jonge Portugees Rodrigo Giesteira Almeida was met GC Chopin’s Bushi de eerste die de nul op het scorebord kon houden in een tijd van 34.75, maar even later verbeterde Christophe Vanderhasselt met het 10-jarig Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Identity Vitseroel die chrono met liefst 98 honderdsten van een seconde.

Drie combinaties later verbaasde Lorenzo de Luca de duizenden supporters door met de 8-jarige merrie Evita van ‘t Zoggehof van de Belgische stamboek SBS de te kloppen tijd op 33.56 te brengen. Jos Verlooy met de 10-jarige BWP-ruin Igor en Niels Bruynseels met de 8-jarige BWP-ruin Kadaffi van Orti deden nog een gooi naar de zege maar slaagden niet in hun opzet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.