Cheerleader onthult donkere kant van de job: van “uitdrogen” tot verbod op “dirty” foto’s en contact met spelers

Cheerleader onthult donkere kant van de job: van “uitdrogen” tot verbod op “dirty” foto’s en contact met spelers

Foto: Instagram

Nogal wat Amerikaanse sporten gaan doorgaans gepaard met optredens van cheerleaders. Dat is een traditie in de VS. Maar niet alles is altijd rozengeur en maneschijn in die wereld der pompons.

Bailey Davis (22) weet er naar eigen zeggen alles van. De Amerikaanse was tot voor kort een van de cheerleaders van NFL-team New Orleans Saints. Daar werd ze echter aan de kant gezet, volgens haar ten onrechte. Ze klaagt de Saints en de NFL dan ook aan voor een aantal merkwaardige praktijken.

“We werden elke week gewogen”, vertelde Davis tijdens de Facebook-show The Scarlett Letter Reports. “Iedereen maakte zich daar altijd veel zorgen over. Je at die dag gewoon niet. Je dronk zelfs niet want die wegingen waren als een soort auditie. Liep het mis, dan moest je op de bank. Sommige meisjes droogden zich zelfs uit in hun auto voor zo’n weging en voor trainingen. Ik viel toen echt van mijn stoel. Op een bepaald moment viel er zelfs een meisje flauw tijdens een training. Ze werd met een ambulance naar het ziekenhuis gereden, maar daar werd ze langs een zijdeur binnengebracht zodat het niet opviel.”

 

 

“Gedeisd houden”

Davis verdiende naar eigen zeggen amper 10 dollar per uur, moest altijd en overal make-up dragen, altijd en overal haar nagels gedaan hebben, quasi altijd spray tan ophebben en voor al die producten zelf opdraaien. “Alles was zo gecontroleerd”, zegt de Amerikaanse. “We mochten zelfs geen halfnaakte foto’s op Instagram zetten. En niet verbroederen met spelers. We mochten gewoon niet met hen spreken. Of hen volgen op sociale media. Om hen te beschermen, zeiden ze mij. We moesten ons simpelweg gedeisd houden en vooral niet met hen omgaan.”

Op een bepaald moment was er een gerucht dat Davis aanwezig was op een feestje van een Saints-speler. Ze moest hemel en aarde verzetten om niet ontslagen te worden. Vier dagen later plaatste ze een foto op Instagram in een strak zwart pakje. Een dag later werd ze dan toch ontslagen. “Ik was verbaasd want op het veld toon ik meer bloot dan toen. Er werd mij gezegd dat ik het team op een slechte manier vertegenwoordigde. De medewerker waarmee ik praatte zag de foto als iets seksueel en vuil, iets dat zijn kleindochters nooit zouden doen. Ik voelde me zo waardeloos.”

Niet veel later diende Davis een klacht in tegen de Saints en de NFL. In een mededeling lieten de Saints weten dat er van discriminatie geen sprake was.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lookin' back at dat win like#victorymonday #geauxsaints #nfcsouth

Een bericht gedeeld door Bailey Davis (@jacalynbailey) op

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The side I’ve had to battle silently. Link in bio

Een bericht gedeeld door Bailey Davis (@jacalynbailey) op

 

Corrigeer