Rangers zijn baas in Glasgow na overwinning tegen aartsrivaal Celtic in ‘The Old Firm”

Rangers zijn baas in Glasgow na overwinning tegen aartsrivaal Celtic in ‘The Old Firm”

Foto: REUTERS

In de Schotse Premiership is ‘The Old Firm’ van de 21e speeldag uitgedraaid op een overwinning voor Rangers. De mannen van coach Steven Gerrard versloegen stadsgenoot en aartsrivaal Celtic in een gesloten partij met het kleinste verschil. Bij Celtic maakte Rode Duivel Dedryck Boyata de 90 minuten vol.

In een volgelopen Ibrox Stadium greep Rangers Celtic onmiddellijk naar de keel. Candeias dwong Celtic-doelman Gordon tot een ultieme reflex en topschutter Morelos knikte op corner de bal tegen de lat. Uitstel van executie, zo bleek. In de 30ste minuut opende Ryan Jack (Rangers) de score door de bal door de benen van aanvoerder Scott Brown (Celtic) te schieten. Een zwak Celtic kon geen vuist maken.

Vroeg in de tweede helft redde Boyata een schot van Arfield (Rangers) op de lijn, en behoedde zo zijn team voor de dubbele achterstand. Celtic had het tegen een stevige Rangers-organisatie niet onder de markt en voetbalde nagenoeg geen kans bij elkaar. Toen Celtic toch eens kwam dreigen, werd een doelpunt van linksachter Callum McGregor terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een volwassen Rangers kon daarna de wedstrijd rustig uitspelen.

Het is de eerste Old Firm-overwinning voor Rangers in meer dan 2 jaar tijd. De ploeg klimt zo in het klassement naast Celtic, dat wel één match minder heeft gespeeld, aan de leiding met 42 punten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.