Wanty-Groupe Gobert versterkt zich met Ludwig De Winter

Wanty-Groupe Gobert versterkt zich met Ludwig De Winter

Foto: Gregory Van Gansen

Brussel -

Wanty-Groupe Gobert heeft zaterdag bekendgemaakt op de valreep Ludwig De Winter te contracteren. De 25-jarige Henegouwer komt over van WB Aqua Protect-Veranclassic en tekende een overeenkomst voor één seizoen. Diverse media maakten zaterdag ook gewag van een nieuwe overeenkomst voor Frederik Backaert, maar dat werd voorlopig nog niet bevestigd door Wanty-Groupe Gobert.

Ludwig De Winter reed de voorbije vier seizoenen voor WB Aqua Protect (en diens voorganger Wallonie-Bruxelles). De rouleur uit Binche komt komend seizoen terecht bij een team, dat zijn thuisbasis eveneens in die Henegouwse stad heeft.

“Ik ben erg gehecht aan mijn stad Binche, net als het Wanty-Groupe Gobert-team”, aldus De Winter. “Dus ik droomde ervan om bij het team te kunnen rijden, een ploeg die van jaar tot jaar groeit. Het is een eer voor mij om de kleuren van het bedrijf Wanty en de stad Binche te verdedigen. Ook zal de Tour de France in Binche een geweldig moment worden, in de hoop dat het team een nieuwe wildcard krijgt.”

De Winter zat nog zonder ploeg voor 2019, maar bereidde zich goed voor op het nieuwe seizoen. “Ik rustte niet op mijn lauweren de afgelopen weken en heb mijn voorbereiding altijd serieus benaderd. Ik heb er voor gekozen om in december niet naar het buitenland te trekken, maar ik ben klaar om in januari hard te werken. Ik kijk er naar uit om half januari de groep in Spanje te vervoegen om mijn nieuwe ploegmaats en stafleden te leren kennen. Ik ken al verschillende renners, zoals Boris Vallée en Loïc Vliegen, waarmee ik bij de jeugd koerste.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.