Living Room Concerts bij evenementenradio

FOTO-VIDEO. Chris Corn... en de woonkamer van VROB zat meteen vol

De Living Room Concerts van VROB sloten zondag het kalenderjaar af, en het enige minpuntje van de week, dat konden we al met zekerheid voorspellen toen ze ons de programmatie onder de neus schoven: de woonkamer van de evenementenradio was natuurlijk veel te klein. Zesentwintig fans zaten er, en dan weet u dat het niet was voor wie aan claustrofobie lijdt. Een en ander had te maken met de man achter de gitaar, de onvolprezen en met voorsprong de sympathiekste aller singer-songwriters van Lochristi. Chris Corn dus. "Jullie mogen ook aan mijn voeten zitten, ze zijn gewassen", grapte hij.

Chris Corn: u heeft hem al gehoord, toen u op een receptie van een trouwfeest met een glaasje cava bijbabbelde, of in een huwelijksmis, toen u een traantje wegpinkte. Of op het Veerlepleintje tijdens de Gentse Feesten, of op de sneukeltocht van Luein, of in het glazen huis van VROB, of toen u een gokje waagde in het casino van Knokke. En zo kunnen we nog even doorgaan. Meest opvallend: Christophe Versaevel verrast altijd, en je betrapt hem zelden op sleur in de playlisten. Al heeft hij natuurlijk wel zijn favorietjes, maar daarvan diept hij dan altijd weer andere - minder bekende - nummers op. Fans kennen zijn dada: Ed Sheeran, Crowded House, Jason Mraz, Elvis Costello, Ben Howard, Led Zeppelin, maar ook Lost Frequencies en zondagavond een bijzonder gevoelige "Liefde van later" van Herman Van Veen. "Nummers die  je niet overal kan brengen", klonk het bij de uitleg over de set op het drukst bezochte Living Room Concert van deze VROB Large. Na tien uur trok Chris nog eens alle registers open. Niet live op radio, maar voor een 'ons-kent-ons' met de fans. "Al de mensen die hier zijn, doen mij beseffen hoe oud ik word." Ja, een beetje levensfilosofie is ook nooit ver weg met de Lootse singer-songwriter in de buurt. 

Nog drie Living Room Concerts te gaan volgend jaar, vanaf woensdag 2 januari 2019. Met DNA, de Muziekschool van Lochristi met een karaoke-avond en liefst 40 zangers waaronder een 16-koppig jeugdkoor, en Turtle Wex om af te sluiten. Lokale musici die de voorbije dagen trouwens al allemaal een kijkje kwamen nemen bij de andere Living Room Concerts.  Eerder kon u hier al meer lezen en zien van de optredens van Semper Pie en Coup de Frein.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio