Ongenaakbare Mathieu van der Poel kan zaterdag profzege nummer 100 pakken… Of is het 98?

Ongenaakbare Mathieu van der Poel kan zaterdag profzege nummer 100 pakken… Of is het 98?

Foto: Photo News

Hij wordt deze maand pas 24, maar Mathieu van der Poel kan alweer een stukje geschiedenis schrijven. In Baal fietste de Nederlander gisteren naar zijn 21ste zege van het seizoen én de 99ste profoverwinning in zijn hele veldritcarrière. Groot is bijgevolg de kans dat hij dit weekend de kaap van de honderd rondt. Dat kan zaterdag al in Gullegem. Als het voor Van der Poel toch zou mislopen, krijgt hij zondag een nieuwe kans op de nieuwe DVV-cross in Brussel.

Let wel: in die honderd crossen zijn ook de twee zeges in de Masters in Waregem meegeteld, een eindeseizoenswedstrijd waar – ahum – de toppers het al eens op een akkoordje willen gooien. Reden waarom Van der Poel ze zelf liever niet meetelt. “Al ben ik zelf niet zo van de getallen”, lachte hij in Baal.

Voor de liefhebbers van statistieken: sinds 2013 won Van der Poel één WK, vier keer het NK, twee keer het EK, 20 Wereldbekercrossen, 25 Superprestigewedstrijden, 16 wedstrijden voor de DVV-trofee en 29 losse crossen – 31 voor wie zijn zeges in Waregem meetelt. Een mooi getal, aldus Van der Poel zelf. Al had hij toch één vraag: “Hoeveel heeft Sven Nys er gewonnen?” Zijn teller stopte op 292 zeges. Van der Poel, lachend: “Nog een eind te gaan dus.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.