Goed nieuws: Stefan Everts ruilt intensieve zorgen in voor revalidatiecentrum na malaria-aanval

Goed nieuws: Stefan Everts ruilt intensieve zorgen in voor revalidatiecentrum na malaria-aanval

Foto: Dick Demey

Opnieuw goed nieuws van Stefan Everts. De tienvoudige wereldkampioen motorcross, die begin december getroffen werd door malaria, heeft de afdeling intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis van Leuven gisteren ingeruild voor het revalidatiecentrum. ‘The Legend’ zal een zestal weken op die afdeling verblijven om verder te werken aan zijn herstel.

Voor Everts is dit opnieuw een grote stap voorwaarts. Begin december brak malaria bij hem uit, nadat hij midden november in Congo aan een liefdadigheidsrace had deelgenomen. De Limburger vocht een tijdje voor zijn leven en werd een tijdlang kunstmatig in slaap gehouden. Everts knokte terug en versloeg zijn grootste concurrent ooit. Een dikke week geleden wezen testen al uit dat hij geen blijvende schade aan organen en hersenen heeft opgelopen.

De laatste dagen zette Everts opnieuw grote stappen vooruit, waarna de professoren beslisten om hem naar het revalidatiecentrum te verhuizen. Daar zal hij de komende weken keihard verder werken aan zijn herstel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.