Wagen in brand gestoken en molotovcocktail gegooid in Sint-Pieters-Woluwe

Wagen in brand gestoken en molotovcocktail gegooid in Sint-Pieters-Woluwe

Foto: ISOPIX

Sint-Pieters-Woluwe -

In de Grensstraat in Sint-Pieters-Woluwe hebben onbekenden dinsdagavond een wagen in brand gestoken en een molotovcocktail gegooid naar een jeugdhuis. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Montgomery.

De noodcentrale van de politie werd rond 21.20 uur opgeroepen voor de brandende wagen, maar een politiepatrouille die in de buurt patrouilleerde, was op dat moment al ter plaatse. Ook de brandweer kwam ter plaatse en kon het vuur blussen.

Even verderop in dezelfde straat brandde het ook in een jeugdhuis, maar ook die brand kon door de brandweer geblust worden. Na de brand stelde de politie vast dat de ramen van het jeugdhuis waren ingegooid en dat er een molotovcocktail naar binnen was gegooid.

De verantwoordelijken voor beide feiten zijn nog niet geïdentificeerd, maar het onderzoek loopt. Zo zullen onder meer beelden van bewakingscamera’s uit de omgeving geanalyseerd worden.

De Oudejaarsnacht in de politiezone Montgomery verliep dan weer relatief rustig, met uitzondering van wat vuurwerk dat naar politievoertuigen werd gegooid. De buitenspiegel van één politiewagen raakte daarbij beschadigd.

Corrigeer

NIEUWS