Evi Hanssen (40) opnieuw slachtoffer van oplichters met ‘fake news’: “Allemaal uit de duim gezogen”

Evi Hanssen (40) opnieuw slachtoffer van oplichters met ‘fake news’: “Allemaal uit de duim gezogen”

Foto: Jong Geweld

Televisiegezicht Evi Hanssen (40) is opnieuw het slachtoffer geworden van ‘fake news’ op het internet. Alweer heeft een malafide website een heel verhaal verzonnen waarin staat dat Hanssen ontslagen zou zijn door de Nederlandse omroep NPO1, omdat ze alleen maar haar eigen schoonheidsproducten wou gebruiken. Maar daar klopt geen letter van, reageert Hanssen aan Het Laatste Nieuws.

De inhoud van de malafide internetberichten slaan nergens op, reageert Hanssen: “Alles in het artikel is uit de duim gezogen.” Het televisiegezicht stond helemaal niet voor een dilemma. Ze had helemaal geen eigen lijn met schoonheidsproducten om te verdedigen. En ook het contract bij NPO 1 dat ze daardoor tussen haar vingers zou laten glippen, was onbestaande. Maar de oplichters gebruikten wel beelden van een eerdere passage op de Nederlandse televisiezender om het verhaal zo echt mogelijk te laten lijken.

Verschillende zinnen lieten het werkelijke doel van het leugenachtig artikel doorschemeren: de schrijvers ervan gebruikten de bekendheid van Evi Hanssen om reclame te maken voor hun crèmes en zalfjes. Zo stond er te lezen dat “de ster de afgelopen 2 jaar een lijn van erg krachtige en efficiënte anti-verouderingsproducten ontwikkelde, waarvan ze beweert dat ze de oplossing zijn voor mensen die geen plastische chirurgie willen ondergaan.” En ook: “Ze gaf zelfs toe dat plastische chirurgen bijzonder kwaad op haar waren toen ze merkten dat hun patiëntenaantal daalde na de lancering van het product.”

Leugens, aldus het televisiegezicht. Maar omdat mensen willen weten wat er aan de hand is met Hanssen, klikken ze op het artikel, waardoor de website wel degelijk inkomsten binnenkrijgt.

Steeds meer problemen

Het is niet de eerste keer dat de bekende Vlaming met zulke oplichters te maken krijgt. In de zomer gebruikte een website een foto waarop Hanssen een blauw oog had om reclame te maken voor anti-rimpelcrème. “Verschillende malafide sites gebruiken mijn smoel en naam om anti-rimpelcrèmes te promoten. Dit is vals, maar eigenlijk ook een complimentje”, klonk het destijds.

Ook actrice Veerle Baetens kreeg met gelijkaardig ‘fake news’ te maken. Ze zou in het programma Z Nieuws komen vertellen hoe ze het van de goot tot miljonair schopte. “Euh voor alle duidelijkheid, dit is je reinste onzin!” repliceerde Baetens eind december op het Facebookbericht.

De Planckaerts dienden op hun beurt een klacht in na ‘fake news’ over bitcoins. De headline vat de leugen samen: “Eddy Planckaert Onthult Hoe Hij Na Een Faillissement € 2,3 Miljoen Verdiende - Volgens Hem Kan Iedereen Dat En In Z-Nieuws Laat Hij Zien Hoe...!” Het bericht is slordig opgesteld, elk woord begint met een hoofdletter, de tekst staat bol van taalfouten. Maar de advertentie-inkomsten zijn binnen vanaf de eerste klik natuurlijk.

Play

bekijk ook

Blote Evi Hanssen vraagt én krijgt aandacht voor borstkankeronderzoek

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees