Amerikaanse remake van ‘Hasta la Vista’ is klaar

Amerikaanse remake van ‘Hasta la Vista’ is klaar

Foto: Les films 13 / Collection Christophel

Zes jaar hebben ze erop moeten wachten. Maar straks zien de makers van de succeskomedie Hasta la Vista hun geduld beloond: de Amerikaanse versie van hun film is in kannen en kruiken. De remake zal Come as you Are heten en wordt nog dit jaar in de zalen verwacht.

Hasta la Vista vertelt het verhaal van drie jonge mannen met een beperking die naar Spanje trekken om er voor het eerst van de liefde te proeven. De komedie lokte in 2011 meer dan 200.000 mensen naar de Vlaamse bioscopen en betekende de doorbraak van hoofdrolspelers Tom Audenaert (Quiz me Quick), Gilles De Schryver (Code 37) en Robrecht Vanden Thoren (Wat Als?). Ook regisseur Geoffrey Enthoven belandde op de radar en stond sindsdien achter de camera bij Tegen de Sterren op en de films Halfweg en Broer. Met Hasta la Vista won hij awards op de Europese Filmprijzen en de filmfestivals van Montreal en Californië. En dat opende deuren: Hasta la Vista wekte de interesse van Hollywoodsterren Brad Pitt en Jim Carrey. Na een jaar onderhandelen vond de film in 2013 een Amerikaanse koper, en nu is de remake helemaal ingeblikt.

“We hebben onder anderen de Oscar- en Golden Globe-genomineerde actrice Gabourey Sidibe (bekend van ‘American Horror Story’, ‘Precious’ en ‘Empire’, nvdr.) kunnen strikken”, zegt producent Mariano Vanhoof. Hij zat met Enthoven achter het stuur bij de Vlaamse versie. Samen werken ze mee aan de Amerikaanse film. “Meer mogen we voorlopig nog niet zeggen. Maar het resultaat is op komst.”

Trouw aan het origineel

Hasta la Vista kreeg in 2016 ook al een Nederlandse versie, Adios Amigos. De remake in Hollywood liet langer op zich wachten: aanvankelijk stonden de opnames van Come as you Are gepland voor 2014, maar pas nu zit de film in de postproductiefase. “Het duurde even voor we een partner vonden die zijn huiswerk naar behoren had gemaakt”, legde Geoffrey Enthoven eerder uit. “In de VS varen de filmbonzen liever hun eigen koers.”

Deze keer zat Enthoven niet zelf in de regisseursstoel. “Maar het scenario is prima omgezet naar de Amerikaanse cultuur. En tegelijk blijft het trouw aan het origineel. Niet evident, want wat voor ons als Vlamingen vanzelfsprekend lijkt, laat zich niet altijd makkelijk vertalen. Zeker een film die over handicaps gaat. Bij ons wordt een gezin met een verlamd kind goed opgevangen. Wie in de VS in zo’n situatie belandt, is vaak binnen de kortste keren geruïneerd.”

Volgende maand komen de makers met meer details over Come as you Are naar buiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees