Zo vaak werd ‘Over Water’ online bekeken

Zo vaak werd ‘Over Water’ online bekeken

Foto: © VRT - Toon Aerts

De fans van Over Water hebben het kerstgeschenk van Tom Lenaerts (50) massaal in ontvangst genomen: de nieuwe fictiereeks van Eén werd in de eerste week van de kerstvakantie meer dan 820.000 keer online bekeken.

Na de eerste afleveringen bedankte maker Lenaerts zijn kijkers door de hele serie zeven dagen lang gratis aan te bieden bij Telenet, Proximus en VRT NU. Op de website van de VRT werd dat een ongezien succes. Over Water is in één klap de meest succesvolle reeks ooit op het onlineplatform van de openbare omroep.

“Na twee afleveringen was er duidelijk goesting bij onze kijkers om onmiddellijk verder te kijken”, zegt Lenaerts. “Dat doet natuurlijk veel plezier. We maken intussen een zo straf mogelijk tweede seizoen.” Ook Olivier Goris, netmanager van Eén, is onder de indruk. “Door dit gebaar hebben veel kijkers Over Water ontdekt op hun eigen ritme”, zegt hij. “Vorige zondag keken er al 750.000 naar de derde aflevering op Eén en daar moeten de uitgestelde kijkers nog bijkomen. Tel daar de online kijkers bij, en je landt op een geweldig aantal. We bekijken nog of dit voor herhaling vatbaar is. Volgende week starten we met Dertigers, ook een reeks die perfect online kan worden uitgespeeld. Na de eerste aflevering zal de volledige serie al te bekijken zijn op VRT NU. Andere plannen zijn er op dit moment nog niet. We bekijken het programma per programma, iedere keer in overleg met onze partners.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees