Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Een kwestie van gezichtsbedrog: zo kan je mensen gezonder en duurzamer doen eten

Stiekem minder steak, en niemand had het door

Een kwestie van gezichtsbedrog: zo kan je mensen gezonder en duurzamer doen eten

Foto: ss

Hoe je mensen gezonder en duurzamer kan laten eten? Simpel: door ze een mooi bord vol lekker uitziende groentjes voor te schotelen. Dan hebben ze zelfs helemaal niet in de gaten dat die biefstuk kleiner is dan de vorige keer. Zo blijkt uit nieuw onderzoek. “Proefpersonen speelden onbewust 13 procent minder vlees én dubbel zoveel groente binnen als vroeger.”

In totaal werden zo’n 2.300 klanten ­bevraagd in à-la-carterestaurants, ­bedrijfskantines, stationsbuffetten of selfservicerestaurants. Zij kregen zonder dat ze het wisten gerechten waarbij de hoeveelheid ...

Het beste van Enkel voor abonnees