Burgemeester Elsie Sierens: "Met nederigheid in de voetsporen van Marc De Pauw"

Dit is uw nieuwe gemeentebestuur voor de komende zes jaar

Net als in de meeste gemeenten werd donderdagavond de nieuwe gemeenteraad van Destelbergen geïnstalleerd. Het leek een beetje de eerste schooldag, met heel veel nieuwe gezichten die aarzelend rondkeken waar hun plaatsje wel zou zijn, en nieuwe schepenen die voor de foto nog wat worstelden met hun lint dat ze net van burgemeester Elsie Sierens (Open VLD) hadden gekregen. Die kreeg op haar beurt de sjerp symbolisch overhandigd van haar voorganger Marc De Pauw. "Het is echt heel nederig dat ik in de voetstappen van Marc treed. Het doet vreemd aan om zo een icoon hier nu in het publiek te zien zitten", klonk het bij haar eerste dankwoordje aan haar nieuwe bestuur.

De installatieraad was wellicht de drukst bijgewoonde zitting van de komende zes jaar. Aan beide ingangen van de raadzaal stond en zat het barstensvol familieleden, partjgenoten en sympathisanten van de nieuwe raad. Zij zagen hoe Roger Lybeer, Etienne Balcaen, Jacques Bouckaert, Wim Raman, Carolien Ongena, Renaat De Sutter, Alain Torcq, Ben D"Haene,  Sofie Vanden Hove, Marieke Kindt, Eva Rombaut, Emmanuel Anciaux, Elsie Sierens, Martinne Plets, Filip Demeyer, Michaël Vercruyssen, Ivan Stevens, Eveline Hoste, Didier Lebrun, Céline De Weerd, Hildegarde Van Rompu, Eddy Van De Walle, Laura Van Rentergem, Koen Van Hende en Henriëtte Scheire - in die volgorde - de eed aflegden bij uittredend burgemeester Marc De Pauw. Die gaf daarna het hamertje door aan de nieuwe voorzitter van de raad, Ben D'Haene. "Draag er zorg voor en ga er rustig mee om, want het is nogal een labiel ding", grapte hij. De Open VLD heeft acht zitjes, coalitiepartner N-VA neemt zes stoeltjes in, CD&V zorgt voor oppositie vanop vijf plaatsen, SP.A vaardigt drie vertegenwoordigers af, kartelpartner Groen neemt twee stoeltjes in, en Vlaams Belang moet het stellen met het enige zit van Henriëtte Scheire.

De verkiezing voor de vertegenwoordigers in de politieraad leverde de namen van Emmanuel Anciaux, Carolien Ongena, Etienne Balcaen, Jacques Bouckaert en Eveline Hoste op. De 75 stemmen tellen was de eerste taak van de twee youngsters, Sofie Vanden Hove en Laura Van Rentergem. Ook de leden van het bijzonder comité van de sociale dienst legden de eed af. Eva Rombaut  is de voorzitter, Thomas Ringele, Celien Vanmoerkerke, Ben D'Haene, Jacques Bouckaert, Sofie Vanden Hove, Raymond Roels, Carine Plovie en Ivan Stevens zijn de effectieve leden.

In onze fotoreeks krijgt u de voltallige gemeenteraad en de eedaflegging van alle leden te zien, gevolgd door de groepsportretten van het schepencollege, het bijzonder comité van de sociale dienst, en de respectieve partijfracties. Morgen leest u meer over het eerste weerwerk van de oppositie, want dat was er ook al. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio