The Voice Kids ontdaan van alle toeters en bellen

FOTO-VIDEO. Muziekschool Lochristi zorgt voor mooiste Living Room Concert

We waanden ons even in The Voice Kids, donderdagavond, bij de Living Room Concerts van de Muziekschool van Lochristi. Zonder de meiden van K3 en Gers Pardoel en die gekke draaistoelen, en zonder opgefokte ouders aan de rand van het podium. Maar wel met evenveel talent, evenveel enthousiasme en muziekliefde, recht uit het hart van tientallen jongeren van bij ons. Simon Neyt begeleidde hen aan de piano en zag - net als wij - dat het meer dan goed was. Het meest authentieke woonkamerconcert van deze editie hebben we meteen gehad.

Het voorlaatste Living Room Concert in Dorp-Oost was aangekondigd als een 'karaoke-avond', maar - gelukkig maar - dekte die vlag de lading niet. Wat we wel voorgeschoteld kregen was een staaltje van het kunnen van de verzamelde jeugd van de Muziekschool Lochristi. De prachtige solo- en samenzangen volgden elkaar op aan een razendsnel tempo, want zelfs drie uur was ruim onvoldoende om al dat talent te laten schitteren op de radio.

Onder een noemer vatten is ook al moeilijk, want het was genieten van zoveel pareltjes: het jongerenkoor SK'BAM, leerlingen uit de musicalrichting, leerlingen van de klassieke, jazz- en popzang en acteurs en actrices die deelnemen aan de monsterproductie SHREK die dit jaar in NTGent wordt opgevoerd, ze gaven allemaal het beste van zichzelf Van klassieke aria's uit Don Giovanni van Mozart, over het Requiem van Foré, jazz klassiekers als Fly me to the moon, musical hits als Wicked en herkenbare deuntjes van Clouseau (Domino), Marco Borsato (Samen voor altijd), Ed Sheeran (Perfect) en John Legend (All of me).

Genieten van de eerste tot de laatste minuut, zonder draaiende stoelen en showglitter. Simon Neyt was de rode draad, met de prachtige begeleiding aan de piano. Op de voorlaatste avond van twee weken concertjes weten we het al: het beste hebben we zonder twijfel gehad.

Muziekschool Lochristi vzw - goed voor 730 leden op dit moment - viert dit jaar haar 30-jarig bestaan met de musicalvoorstelling SHREK op 24, 25 en 26 mei in NTGent. Binnenkort leest u er veel meer over op uw vertrouwde Nieuwsbladsite.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio