‘Beautiful Boy’ lokte al 100.000 bezoekers naar onze bioscopen

‘Beautiful Boy’ lokte al 100.000 bezoekers naar onze bioscopen

De Hollywood-langspeelfilm ‘Beautiful Boy’ van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen heeft op 1 januari zijn 100.000ste bioscoopbezoeker gehaald in ons land. In Nederland zullen dit weekend ook al 70.000 filmliefhebbers naar ‘Beautiful Boy’ zijn gaan kijken. Dat meldt filmdistributiebedrijf The Searchers vrijdag.

Beautiful Boy is het Engelstalige debuut van Van Groeningen die eerder succes oogstte met The Broken Circle Breakdown en De Helaasheid der Dingen.

De film gaat over een journalist, David Sheff (rol van Steve Carell) die ontdekt dat zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) worstelt met een drugsverslaving. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. “Beautiful Boy” vertelt zo het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Begin december vorig jaar werd de film al genomineerd voor een Golden Globe. Dat zijn de onderscheidingen die worden toegekend door de leden van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) als erkenning van uitmuntendheid in film en televisie. De jaarlijkse uitreiking maakt deel uit van het Amerikaanse prijzenseizoen, met als hoogtepunt de Academy Awards, de zogeheten “Oscars”.

Timothée Chalamet werd voor zijn rol in “Beautiful Boy” genomineerd in de categorie “Beste Mannelijke Bijrol”. Op 7 januari wordt duidelijk of die nominatie ook leidt tot een prestigieuze Golden Globe Award.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees