Tot nu toe leverden zoektochten nog geen resultaat op

Baasje Hanne is wanhoop nabij: haar wolfhond Hummer is al week zoek

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De wolfhond van Hanne Boucquez is al een week zoek. Op 27 december ging hij voor de vierde keer in korte tijd op pad. “Hij is zeer schuw, dus raad ik niemand aan om hem te benaderen”, zegt Hanne. Ze is de wanhoop nabij.

Steven Leenknegt

De afgelopen weken waren er in de streek van Lichtervelde en Torhout meldingen van een wolf, maar het blijkt om een hond te gaan. Hummer, de Saarlooswolfhond van Hanne Boucquez uit de Hazelstraat in Lichtervelde, is al ruim een week zoek. Intussen is het al de vierde keer dat de hond alleen op pad gaat.

“Ik heb ook de eerste beelden van de ‘wolf’ in de regio van Lichtervelde gezien, maar toen wist ik nog niet dat het om Hummer ging. Op dat moment zat hij naast mij. Ik dacht dat het om een soortgelijke hond ging”, zegt Hanne Boucquez. “Achteraf bleek dat hij in de omheining een gat gemaakt had en telkens weer uit zichzelf terugkeerde. We hebben het gat gedicht, maar op 27 december bleek hij weer weg te zijn.”

Sindsdien is de wolfhond niet meer teruggekeerd naar zijn verblijf. Intussen is de hond al op verschillende plaatsen gespot, laatst nog aan de Gouden Osse in Torhout. Verschillende leden van de Saarloosvereniging hielpen al mee met een zoektocht. Vermoedelijk zou de hond zich schuilhouden in de buurt van het Groenhovebos.

Zeer schuw

Wie de hond ziet, wordt aangeraden om niet te dicht te komen. “Het is absoluut geen gevaarlijk dier, maar hij is zeer schuw. Het zijn ook zeer slimme beesten. Dat is het instinct van de wolf dat bovenkomt. Hij heeft nog nooit iemand gebeten. We zijn dan ook bang dat hij zal weglopen als iemand hem probeert te vangen”, zegt Hanne. “Het is beter dat hij of zij een foto of een filmpje maakt van de hond en de locatie doorstuurt naar ons.”

Toch hoopt ze dat hij uit eigen beweging zal terugkeren naar zijn vertrouwde omgeving. “Maar dan zullen we wel een industriële omheining plaatsen. Zo zal hij in de toekomst niet meer kunnen ontsnappen”, klinkt het.

Wie info heeft over de wolfhond kan Hanne Boucquez bereiken op het telefoonnummer 0472-62.77.62.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio