Presenteert Kevin Hart mogelijk toch de Oscars? “Ik zal mijn beslissing opnieuw evalueren”

Presenteert Kevin Hart mogelijk toch de Oscars? “Ik zal mijn beslissing opnieuw evalueren” The Ellen DeGeneres Show Video: Reuters -

Zou Kevin Hart mogelijk toch de Oscars presenteren eind februari? De komiek besloot vrijdagavond gedurende een gesprek bij Ellen DeGeneres om zijn beslissing opnieuw te evalueren. Begin december had hij zich nog teruggetrokken als presentator, nadat een heleboel mensen het internet confronteerden met oude homofobe tweets van Hart.

Gedurende ‘The Ellen DeGeneres Show’ was de Amerikaan openhartig over de dagen voor en na de aankondiging dat hij de Oscars zou presenteren. “De Oscars stonden hoog op mijn verlanglijst”, vertelde hij aan DeGeneres. “Er zijn maar weinig Afro-Amerikanen die de show mochten presenteren. Ik zou de vierde geweest zijn. Maar minder dan 24 uur na de bekendmaking werd ik aangevallen op sociale media met mijn verleden. Dit is nochtans tien jaar oud. Ik heb dit al eerder aangekaart, ik heb me ervoor geëxcuseerd.”

LEES OOK. Komiek Kevin Hart trekt zich terug als Oscarpresentator na homofobe tweets: “Ik zou poppenhuis op zijn hoofd stuk slaan”

Ook Ellen DeGeneres, zelf presentatrice van de Oscars in 2007 en 2014, is die mening toegedaan. In de hoop Hart alsnog op andere gedachten te brengen, nam ze contact op met de Academy. “Ze vertelden me dat ze jou nog steeds willen als host”, vertelde ze aan Hart. “Ze denken dat je hen misschien verkeerd hebt begrepen of dat ze het fout hebben aangepakt. De Academy vraagt zich af hoe ze dit alsnog waar kunnen maken. Laat die mensen niet winnen, presenteer de Oscars.”

Voor Hart voldoende redenen om zijn beslissing opnieuw te evalueren, al heeft alle opschudding hem duidelijk hard geraakt. “Dit was geen toevalligheid, dit was een aanval om mijn carrière te beëindigen”, klonk het bij de komiek. “Ik had dit gesprek nodig, en ik ben blij dat het zo authentiek en echt was als dat ik hoopte.”

De Oscars worden dit jaar uitgereikt op 24 februari.

Play

bekijk ook

Kevin Hart neemt sportief voornemen iets te serieus

Kevin Hart deelt frietjes uit aan Antwerpse fans

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees