Officieel: Frederik Backaert is ook dit jaar wielrenner bij Wanty-Gobert

Officieel: Frederik Backaert is ook dit jaar wielrenner bij Wanty-Gobert

Foto: Marc Van Hecke

Brussel -

Frederik Backaert zal tot eind 2019 voor Wanty-Gobert rijden. Dat heeft de wielerploeg zondag laten weten. De 28-jarige Oost-Vlaming koerst sinds 2014 in de kleuren van de procontinentale formatie.

Backaert finishte in 2018 onder meer als negede in de GP Samyn en vijftiende in de E3 Harelbeke. “Ik kan niet wachten om terug te keren in de groep”, reageert de renner. “Ik wil me laten zien in de klassiekers en een ticket bemachtigen voor de Tour de France. Ook het Belgisch kampioenschap, met enkele kasseistroken in mijn thuisregio Brakel, spreekt me aan. Ik kies dit jaar voor een aangepaste voorbereiding richting klassiekers, met de Challenge Mallorca, Tour de Provence en Volta Algarve op het programma.”

“Backaert blijft een belangrijk element in onze klassieke ploeg”, verklaart sportdirecteur Hilaire Van der Schueren. “Ik reken ook op ‘Backy’ in de sprintvoorbereiding. Ik verwacht hem in vorm vanaf het openingsweekend, met de Omloop het Nieuwsblad en Le Samyn. Onze groep Flandriens is in de breedte versterkt met de komst van Aimé De Gendt en Loïc Vliegen. Onze ploeg voor 2019 telt 21 renners, op die manier kunnen we focussen op twee programma’s en UCI-punten sprokkelen over heel Europa.”

# Belga context ## Related picture(s) [CYCLING CRITERIUM HERENTALS]

## Related link(s) [Link naar bericht op site van Wanty-Gobert ]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.