Antwerpse rapper reageert op controversieel nummer: “Moreno zelf heeft ook spijt”

Antwerpse rapper reageert op controversieel nummer: “Moreno zelf heeft ook spijt”

Foto: Jan Van der Perre

Soufiane Eddyani is vandaag in een mediastorm terechtgekomen nadat Zuhal Demir hem op Facebook hard aanpakte over zijn nieuwste nummer ‘Amigo’. Dat is opgedragen aan zijn goede vriend Moreno, die in 2016 veroordeeld is geweest omdat hij een minderjarig meisje de prostitutie in dwong. Nu reageert de rapper ook zelf: “Ik wil jongeren met dit lied net op het rechte pad houden.”

Het is een van de eerste dingen die in beeld verschijnen in de videoclip van ‘Amigo’: “Opgedragen aan Moreno.” Een ode aan een jongen die een minderjarig meisje de prostitutie in dwong, schoot niet alleen bij Zuhal Demir in het verkeerde keelgat, ook bij heel wat jongeren en andere politici. Toch is dat niet wat hij met het nummer wilde bereiken, zo verklaart Eddyani aan VRT NWS.

“Hij is een goede vriend van mij, met wie ik veel heb meegemaakt en die mij in zware tijden heeft gesteund”, zo klinkt het. “Moreno was eerder dan ik bezig met rappen en inspireerde mij om muziek te gaan maken. Zowel het nummer als de videoclip zijn opgedragen aan Moreno, maar ik benadruk dat het inhoudelijk niet op zijn verhaal berust.”

Lees ook. Antwerpse rapper onder vuur door steun aan “kinderverkrachter”: “Gaan we dit soort mannetjes vrijgeleide blijven geven?”

Eddyani zelf wist naar eigen zeggen niets van de criminele daden van zijn vriend, tot hij ervoor veroordeeld werd. “Ik ben erg geschrokken door zijn daden en keur deze ook ten zeerste af. Ook heb ik het zwaar gehad met de acceptatie van zijn daden, alsmede met het verliezen van een dierbare vriend.”

En net die vriendschap wil Eddyani niet verloren laten gaan, ondanks de afkeuring voor wat Moreno deed. “Ik leef in de overtuiging dat iedereen een tweede kans verdient en vandaar dat ik Moreno wil steunen bij zijn terugkeer in de samenleving. Voor mij ligt de focus op onze vriendschap en niet op zijn daden.”

“Moreno heeft zelf ook spijt van zijn verleden en is vastberaden om in de toekomst op het rechte pad te blijven.” Dat voornemen wilde Eddyani bekrachtigen met het nummer, zo vertelt hij. “Via mijn artistieke uitingen zoek ik altijd wegen om jongeren een boodschap mee te geven. Ook met ‘Amigo’ probeer ik hen te overtuigen om van het slechte pad af te blijven.”

Corrigeer

NIEUWS