Wout van Aert haalt fors uit na opmerkingen over startgeld: “Wat krijgt u betaald in uw luie zetel? #niveaunihil”

Wout van Aert haalt fors uit na opmerkingen over startgeld: “Wat krijgt u betaald in uw luie zetel? #niveaunihil”

Foto: BELGA

Brussel -

Wout van Aert heeft zondag de veldrit in La Mézière in Frankrijk op zijn naam gebracht. Er stond geen maat op de wereldkampioen die met bijna twee minuten voorsprong won en zo zijn derde zege van het seizoen pakte. In de strijd om de tweede plek vloerde de Fransman Clément Venturini onze landgenoot Quinten Hermans in de sprint. Na afloop haalde Wout van Aert op Twitter wel zwaar uit naar Sporza.

LEES OOK. Wout van Aert wint probleemloos in La Mezière: eerste achtervolger komt binnen op bijna twee minuten

Tijdens de uitzending van de veldrit in Brussel sprak commentator Michel Wuyts over de 20.000 euro startgeld die Van Aert naar verluidt zou krijgen in Frankrijk. In het verslag na afloop van de cross in La Mézière titelde Sporza op zijn website als volgt: ‘Van Aert maakt zijn (forse) startgeld waar in Mézière’.

In het verslag zelf passeerde ook volgende passage: “Wout van Aert werd door de organisatie in Bretagne verleid met een fors bedrag om te starten (20.000 euro, naar verluidt). Van Aert kon dan ook nog eens het vliegtuig nemen naar het westen van Frankrijk. Reden genoeg voor de wereldkampioen om de DVV-cross in Brussel links te laten liggen. Maar Van Aert gaf de Fransen wel waar voor hun geld.”

Dat was blijkbaar niet helemaal naar de zin van de wereldkampioen en hij reageerde fors op Twitter. “LA Mézière. Ten eerste is het LA Mézière! (omdat aanvankelijk in het eerste verslag ‘La’ niet vermeld werd, red). En ten tweede, wat krijgt u betaald om op zondagmiddag een livestream te volgen vanuit uw luie zetel? #niveaunihil.”

Een felle reactie dus van de wereldkampioen die voorlopig niet te bereiken is via telefonisch contact om iets meer uitleg te verschaffen. De wereldkampioen moet natuurlijk ook nog huiswaarts keren vanuit Frankrijk.

LEES OOK. Wout van Aert laat topcrossen in België schieten voor koers in Frankrijk: “Natuurlijk speelt geld een rol”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.