Paraffine vervuilt stranden van de oostkust

Paraffine vervuilt stranden van de oostkust

Foto: An Nelissen

Brugge / De Haan / Bredene -

Van Bredene tot Zeebrugge zijn op het strand stukken paraffine aangespoeld. Daar maakt de gemeente De Haan melding van. Van waar het goedje komt is nog niet geweten.

Langs een groot deel van de oostkust is maandagochtend paraffine aangespoeld, dat is een mengsel bestaande uit aardoliefracties. Voor zeevogels is het goedje even schadelijk als stookolie en ook mensen en andere dieren komen er beter niet mee in aanraking.

“Intussen is een deel van de vervuiling weer weggespoeld of onder het zand geraakt. Naar alle waarschijnlijkheid is de vervuiling afkomstig van een schip dat zijn ruim heeft uitgespoeld”, meldt burgemeester Wilfried Vandaele van De Haan. “Op mijn verzoek ruimt ons gemeentepersoneel vandaag alles zoveel mogelijk op, en we stelden de vraag aan de bevoegde instanties of er extra maatregelen nodig zijn.” De burgemeester maant aan voorzichtig te zijn.

Het is al de tweede verontreiniging aan de kust in enkele dagen tijd. Aan de westkust spoelden voor het weekend blauwe korrels aan. Daar werd het goedje snel geruimd door de brandweer van de zone Westhoek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees