Vakantie

Meer bezoekers voor pretparken in kerstvakantie

Meer bezoekers voor pretparken in kerstvakantie

Foto: Photo News

Brussel -

De voorbije kerstvakantie kregen verschillende pretparken meer bezoekers over de vloer. Dat blijkt uit een rondvraag. Bij Plopsaland De Panne werd een stijging met een kwart opgetekend, in vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar. Elders gaat het van een status-quo, bij Plopsa Indoor en Plopsaqua, tot een stijging, bij Boudewijn Seapark en Aqualibi. Mini-Europa zegt een “indrukwekkende kerstvakantieperiode achter de rug te hebben”.

Bij Plopsa Indoor en Plopsaqua De Panne werd een status quo opgetekend omdat de maximumcapaciteit in deze periode altijd benut wordt. Het andere park van deze groep, Plopsa Coo, was gesloten in de kerstvakantie.

Boudewijn Seapark kan geen exacte cijfers geven, maar weet wel dat er meer bezoekers dan vorig jaar kwamen. “Bij ons is er veel overdekt, waardoor mensen de warmte kunnen opzoeken”, zegt Geertrui Quaghebeur van het Brugse park.

Mini-Europa is dan wel niet overdekt, maar heeft wel een goede kerstvakantie achter de rug. “We hebben geluk gehad met het zachte en droge weer”, zegt directeur Thierry Meeùs. De cijfers zijn nog niet bekend, maar hij denkt dat er 30 pct meer bezoekers geweest zullen zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S