Eén dag na heisa omtrent steun door bevriende rapper

Nieuwe klacht tegen rapper Moreno

Nieuwe klacht tegen rapper Moreno

Moreno (rechts) kreeg steun van de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani (links), maar vandaag bleek dat er een nieuwe klacht tegen die eerste is ingediend. Foto: rr

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Bilal A., beter bekend als de Antwerpse rapper Moreno. Dat wordt door het Gentse parket bevestigd aan onze redactie. De man stond gisteren nog in het oog van een mediastorm, toen bleek dat hij steun kreeg van de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani.

Moreno werd in 2016 veroordeeld tot zes jaar cel wegens het seksueel uitbuiten van een 15-jarig meisje, maar dat weerhield zijn vriend Soufiane Eddyani er echter niet van om hem te steunen: hij droeg zijn nummer ‘Amigo’ aan hem op.

Video: YouTube

Dat leverde de vooral bij kinderen populaire rapper veel kritiek op, met name van voormalig staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). Eddyani reageerde gisteren ook op de heisa: hij wist naar eigen zeggen niets van de criminele daden van zijn vriend, tot hij ervoor veroordeeld werd. “Ik ben erg geschrokken door zijn daden en keur deze ook ten zeerste af. Ook heb ik het zwaar gehad met de acceptatie van zijn daden, alsmede met het verliezen van een dierbare vriend.”

Moreno zit zijn straf momenteel uit met een enkelband. Vandaag blijkt dus dat er een nieuwe klacht tegen hem is ingediend, dat bevestigt het Gentse parket aan onze redactie. Ook die nieuwe klacht zou volgens onze informatie zedengerelateerd zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees