Politierechter krijgt rode oortjes van erg pikant excuus van dronken bestuurder: “Dat is toch wel gevaarlijk”

Politierechter krijgt rode oortjes van erg pikant excuus van dronken bestuurder: “Dat is toch wel gevaarlijk”

Politierechter Peter Vandamme. Foto: tlg

Brugge / Oostende -

De Brugse politierechter Peter Vandamme heeft in zijn leven al veel excuses gehoord. Maar bij wat hij dinsdagochtend te horen kreeg, fronste hij toch eens serieus de wenkbrauwen. Hij kreeg er misschien zelfs rode oortjes van. “Ik zwalpte over de baan, ja. Een beetje door de drank. Maar vooral omdat mijn vriendin seksuele handelingen uitoefende terwijl ik reed”, zei een 53-jarige Waal.

De man werd op 11 juni ’s nachts door de politie van Oostende in zijn wagen opgemerkt. Hij bleef nogal lang voor het groene licht staan en de politie volgde hem. Daarbij beging hij meerdere verkeersinbreuken en kon hij met moeite op de rijbaan blijven. Op de Zeedijk vonden de agenten het welletjes geweest. Ze zetten de man aan de kant en lieten hem blazen. Daarbij bleek dat hij 1,32 promille alcohol in zijn bloed had. Geen verrassing, want de man gaf aan de politie toe dat hij wat gedronken had. Maar hij zwalpte naar eigen zeggen toch vooral door wat zijn vriendin precies aan het uitsteken was.

Toen de politierechter hem dinsdagochtend met die verklaring confronteerde, schoot de Waal in de lach. Met het schaamrood op de wangen gaf hij toe dat dat inderdaad was wat er gebeurd was. “Dat is toch wel gevaarlijk”, reageerde de politierechter, die zijn lach zelf moeilijk kon bedwingen.

Taxi te duur

Het lachen verging de vijftiger echter bij het horen van zijn straf. Die kreeg hij ook omdat hij na de eerste feiten - ondanks het feit dat zijn rijbewijs voor zes uur werd ingetrokken - toch weer achter het stuur kroop en betrapt werd. De politie had nochtans een taxi voor hem gebeld, maar dat vond hij te duur.

De rechter gaf hem een boete van 3.200 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, en een rijverbod van twee maanden. “En doe de groeten aan uw vriendin”, gaf hij de man nog mee.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees