Acht jaar cel

Dokter (61) verkracht vijf maanden oud kleindochtertje: slachtoffer moest al meerdere operaties ondergaan

Dokter (61) verkracht vijf maanden oud kleindochtertje: slachtoffer moest al meerdere operaties ondergaan

Het hof van beroep van Luik heeft een 61-jarige dokter veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens de verkrachting van zijn kleindochtertje dat op het moment van de feiten amper vijf maanden oud was. Dat meldt La Dernière Heure.

Op 4 februari 2017, toen hij van de ouders een avondje mocht babysitten, misbruikte en verwondde de dokter het kindje. De man heeft tijdens het onderzoek wel altijd ontkend dat er sprake van was penetratie met zijn penis.

Na zijn arrestatie vonden de speurders in een vuilnisbak en op het bed wel bebloede zakdoekjes, met daarop DNA-sporen van zowel de verdachte als het meisje. Ook op de genitaliën en onder de vingernagels van de verdachte werd DNA van het kind gevonden.

Hij verklaarde aanvankelijk dat haar wonden te verklaren waren door spijsverteringsproblemen, maar toen de speurders hem niet geloofden, bekende hij dat hij het meisje meermaals had gepenetreerd met zijn vinger. De man bracht het meisje pas de dag erna naar haar ouders terug.

Ook die versie werd, gezien de verwondingen van het meisje, niet geloofd door het gerecht. Het kind moest al meerdere operaties ondergaan en er zullen er allicht nog meer nodig zijn om tot een volledig herstel te komen.

De man, die jaren geleden ook al kinderpornografische websites had bezocht, werd veroordeeld tot acht jaar. De man wordt ook tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees