Wereldkampioene Emma Plasschaert nu ook de beste in kampioenschap van Oceanië en Australië

Wereldkampioene Emma Plasschaert nu ook de beste in kampioenschap van Oceanië en Australië

Op de laatste wedstrijddag van het open kampioenschap van Australië en Oceanië in de Laser Radial-klasse voor de kust van het eiland Tasmanië liet Emma Plasschaert zich de leidersplaats niet meer ontfutselen.

Emma Plasschaert had al de hele week gedomineerd en vatte met ruime voorsprong de laatste wedstrijddag aan. De regerend wereldkampioene won de eerste reeks van dinsdag, die de elfde en voorlaatste van het kampioenschap was. Toen had ze al mathematische zekerheid over de eindzege en ze nam bijgevolg niet meer aan de laatste race deel. Van de elf races waaraan ze deelnam, won ze er vijf, werd ze vier keer tweede en eenmaal derde. Emma Plasschaert is kampioene met 16 punten. Tweede werd de Japanse Manami Doi (40), derde de Australische Mara Stransky (56).

De Australische vriend van Emma, Matt Wearn, werd tweede met vijf punten minder dan olympisch kampioen en landgenoot Tom Burton.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.