Celebs

Steph Goossens schrijft boek over pesten (en deelt ook zijn eigen ervaringen)

Steph Goossens schrijft boek over pesten (en deelt ook zijn eigen ervaringen)

Steph Goossens Foto: Marc Herremans

Pesten Kan Niet Meer, zo heet het ­opmerkelijke boek waarmee acteur Steph Goossens (52) binnenkort uitpakt. Daarin vertelt hij openhartig hoe hij het jarenlang hard te verduren kreeg, en geeft hij tips tegen pesten.

Hij noemt zichzelf een ervaringsdeskundige. Omdat hij weet wat het is om als kind en puber gepest te worden. “Het was de meest vervelende periode uit mijn jonge leven.” “Maar,” zegt hij, “niemand heeft het recht jouw talenten, jouw goud te pikken. Niemand heeft het recht jouw leven onder­geschikt te maken aan het zijne of het hare.” Daarom heeft Steph Goossens zijn verhaal van zich afgeschreven in het boek Pesten Kan Niet Meer, dat op 7 februari wordt voorgesteld. “Op een kwetsbare en toch duidelijke manier vertelt Steph zijn verhaal. Hij benoemt het pestgedrag zoals het is, net als de impact ervan. Maar voorts is het vooral een verhaal van hoop”, zo wordt het boek aangekondigd.

De acteur, die momenteel te zien is in de Jan Verheyen-film De Collega’s 2.0, wil met het boek ook meer doen dan zijn eigen verleden van zich afschrijven. “Ik wil de strijd aangaan tegen pesten op school en daarbuiten, omdat dit sluipende gif vandaag nog steeds veel kinderen, jongeren én volwassenen blokkeert in hun ontwikkeling”, klinkt het. Daarom geeft hij tips om komaf te maken met pesten, en over hoe je ermee moet omgaan. Goossens trekt met die boodschap overigens ook al enkele jaren langs scholen in Vlaanderen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees