Australiërs zorgen (alweer) voor ophef in het tennis: Tomic klopt Kyrgios na bizarre, onderhandse opslag

Het stond in de sterren geschreven dat de eerste confrontatie tussen Aussie’s Bernard Tomic en Nick Kyrgios vuurwerk zou geven. De wedstrijd op de Kooyong stelde op zich echter teleur en zorgde zelfs voor verontwaardigde commentaren. Maar het matchpunt alleen al maakte alles goed: Tomic won de wedstrijd (6-3, 6-4) na een bizarre, onderhandse opslag (en daarbij het nodige theater).

Bernard Tomic en Nick Kyrgios zijn twee Australische “bad boys” van het tennis en bevestigden hun reputatie in de Kooyong Classic in Melbourne, een voorbereidingstornooi voor de Australian Open. Dat het “slechts” om een voorbereidingstornooi ging lieten beide heren duidelijk merken met zo weinig mogelijk inspanningen. Wie betaald had voor het allereerste duel tussen beide Aussie’s kwam bedrogen uit. Tot de matchbal van Tomic alles goed maakte.

Opslagkanon Tomic leek zich klaar te maken voor een zoveelste ace maar liet een bal vallen en sloeg die tussen zijn benen over het net terwijl hij met zijn andere hand een bal bleef stuiteren, ogenschijnlijk om daarmee op te slaan. Maar ondertussen botste die andere bal aan de andere kant van het net en werd Kyrgios - net als de scheidsrechter en de toeschwouers - compleet verrast. Na een korte aarzeling volgde dan toch “game , set en match” voor Tomic. Een verbijsterde Kyrgios kon er nog mee lachen en stapte hoofdschuddend van de baan na ongetwijfel de meest bizarre ace ooit.

“Een absolute grap”

Niet alle toeschouwers waren echter onder de indruk van wat ze zagen. De Australische Georgie Parker, een voormalige hockeyster, noemde het optreden van beide spelers “een absolute grap”.

“Kyrgios versus Tomic: het is een absolute grap. Ik betaal geld om hier te zijn en de twee idioten geven er geen shit om. Het is een oefenwedstrijd, maar je kunt er nog steeds op wedden... Als dit geen matchfixing is, is voor mij een raadsel. Haal deze twee uit het circuit.”

Wat er ook van zij: Tomic, ooit nummer 17 van de wereld, komt na een zwarte periode weer aan het oppervlak en maakte een goede indruk. “Hij ziet er gelukkig uit, hij ziet er gezond uit. Dat is het belangrijkste”, reageerde Kyrgios achteraf. “Je wilt zo’n talent nooit zien afglijden.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.