Antwerp Giants in Israël op zoek naar stunt, Oostende in Litouwen naar 4 op 4 in Champions League

Antwerp Giants in Israël op zoek naar stunt, Oostende in Litouwen naar 4 op 4 in Champions League

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Kampioen Oostende en vice-kampioen Antwerp Giants werken vanavond (18 uur Belgische tijd) twee belangrijke duels in de Champions League af. De Sinjoren gaan bij Hapoel Jeruzalem op zoek naar een stunt, de kustploeg wil in Klaipeda vier op een rij.

De Antwerp Giants staan met 5 op 9 op een knappe vierde stek in poule C. De top 4 plaatst zich voor de 1/8ste finales van het kampioenenbal en casht, bovenop de 50.000 euro startpremie, nog eens 20.000 euro. De Sinjoren missen vanavond naast Moses Kingsley (rug) ook een zieke Thomas Akyazili.

“Dat we in ons debuut in de Champions League in een ideale uitgangspositie zitten om ons te kwalificeren is onverhoopt”, zegt een realistische coach Roel Moors. “We gaan nu vol voor een stek in de 1/8ste finales. We krijgen immers Dijon en Nymburk nog in de Lotto Arena over de vloer. Vanavond tegen Hapoel Jeruzalem? Ja, we wonnen na een megastunt van hen in Antwerpen. Zij zijn met AEK Athene de groepsfavoriet en één van de kanshebbers op een stek in de finale. Ex-NBA ster Amar’e Stoudemire en co. zullen vanavond voor de eigen fans wel met een revanche willen uitpakken.”

Antwerp Giants in Israël op zoek naar stunt, Oostende in Litouwen naar 4 op 4 in Champions League
Foto: Rudy DECLERCK

4 op 4 voor Oostende?

In groep D delen Oostende en Klaipeda met twee andere teams de vierde plaats. In de heenronde had Oostende met 91-89 tegen de Litouwers gewonnen. Op bezoek bij de vice-leider van de Litouwse competitie mist Dario Gjergja zijn uitblinker Nemanja Djurisic (14,2 punten en 5,6 rebounds) wegens familiale omstandigheden.

“Zijn afwezigheid biedt kansen voor anderen. Iedereen op het terrein moet het beste van zichzelf geven”, reageert Gjergja. Ook Nedim Buza (contractuur in de kuit) is onzeker. De jeugdinternational Servaas Buysschaert is meegereisd naar Litouwen. In de drie vorige speeldagen wonnen de West-Vlamingen tegen de top-drie, Bologna, Patras en Straatsburg. “Ik kijk niet naar het verleden. Vandaag wacht er ons hier een nieuwe uitdaging,” aldus nog Gjergja. De eerste vier van de vier groepen van de Champions League zijn gekwalificeerd voor de 1/8ste finales, de nummers vijf en zes worden opgevist in de FIBA Europe Cup en wie zeven en acht eindigt is half februari Europees uitgespeeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.