Dievenbende viseert Okay en Colruyt: zestig winkeldiefstallen voor 40.000 euro

Dievenbende viseert Okay en Colruyt: zestig winkeldiefstallen voor 40.000 euro

De dieven werden in de Colruyt van Vosselaar op heterdaad betrapt. Foto: Google Street View

Hoogstraten / Vosselaar / Retie / Hemiksem / Bornem / Brecht -

Drie Georgiërs stonden woensdag terecht voor een lange reeks aan winkeldiefstallen. De dieven hadden het gemunt op filialen van Colruyt en Okay, en bestalen soms zes winkels per dag. Ze ontkennen de feiten niet.

De Georgische winkeldieven begonnen in 2016 in Charleroi, waar ze met het vliegtuig geland waren vanuit Spanje, en zetten hun rooftocht zo verder tot in de provincie Antwerpen.

Filialen in onder andere Hoogstraten, Retie, Bornem, Brecht en Hemiksem werden slachtoffer. In Vosselaar konden ze uiteindelijk op heterdaad betrapt worden. “Ze maakten voor meer dan 40.000 euro buit, en pleegde om en bij zestig winkeldiefstallen op korte tijd. Soms meer dan zes op één dag”, zei de openbare aanklager.

Systematisch werken

“Ook in Duitsland, Spanje en Frankrijk zijn ze gekend bij politie en gerecht. Ze werken systematisch en rijden de hele dag van de ene winkel naar de andere en doen niets anders dan dure producten, zoals inktpatronen, elektrische tandenborstels en sterke drank, stelen.

De beklaagden weten perfect waar ze bezig zijn en werken in verenigd verband.” Dat werd door meester Boogaers, de advocaat van spilfiguur Emzar D. (49), ontkend. “De diefstallen worden niet betwist, maar mijn cliënt werkte voornamelijk samen met één andere betrokkene, Gega G. Dan kan je moeilijk spreken van een organisatie.” Het parket vorderde een celstraf van 40 maanden voor Emzar D. en Gega G. Een derde beklaagde, Omar P. hangt 15 maanden cel boven het hoofd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio