Politie betrapt mannen met schroevendraaier en bivakmuts

Politie betrapt mannen met schroevendraaier en bivakmuts

Foto: Google Street View

Herselt -

Inspecteurs van de lokale politie Zuiderkempen hebben dinsdagavond rond 20.15u op de Westerlosesteenweg in Herselt een Duits voertuig gecontroleerd. De inzittenden werden even opgepakt.

Het gaat om twee Kosovaren van 35 en 38 jaar oud. “In het voertuig werden schroevendraaiers, een hamer en een bivakmuts aangetroffen”, zegt een politiewoordvoerder. “De twee personen werden gearresteerd door de politie en kunnen vermoedelijk in verband gebracht worden met inbraken in de politiezones Kempenland, Beringen-Ham-Tessenderlo en Turnhout. De verdachten werden later op last van het parket vrijgelaten. Het onderzoek wordt verder gezet.”

Tevens werd lastens één van de verdachten een proces-verbaal voor verboden wapendracht opgesteld voor een houten knuppel die hij op de achterbank van zijn auto liggen had. De inspecteurs van de lokale politie Zuiderkempen zijn tijdens deze wintermaanden bijzonder op hun hoede voor inbrekers die actief zijn op hun grondgebied. De korpsleiding zet daarom ook extra manschappen in die extra patrouilleren en onderzoeksdaden verrichten. De burgers worden nog eens opgeroepen om extra alert te zijn en verdachte handelingen steeds te melden aan de politiediensten. Tips over inbraakpreventie kan je terug vinden op de website van de politie Zuiderkempen

www.politiezuiderkempen.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio