Al 10.000 tickets verkocht voor BK veldrijden

Al 10.000 tickets verkocht voor BK veldrijden

Wout van Aert won vorig jaar het BK in Koksijde. Foto: Photo News

Er werden al zo’n 10.000 tickets verkocht voor het BK veldrijden komend weekend in Kruibeke. “We verwachten toch zo’n 25.000 toeschouwers”, zegt organisator Kurt Vernimmen. “Er is ruimte genoeg. We hebben het parcours ook wat langer gemaakt door de passages over de dijk te vergroten. We hebben al 3.300 vipkaarten verkocht en bijna 7.000 toegangskaarten in voorverkoop. Dat is toch al veel. En bijna allemaal combitickets, die gelden voor zaterdag én zondag. De vrouwencross naar zaterdag verplaatsen was een goede beslissing. Ik denk dat dat er ook zaterdag veel volk zal zijn.”

Het verschil in prijs tussen een combiticket en een enkel ticket voor zondag werd ook klein gehouden. Een combiticket in voorverkoop kost 20 euro. Een enkel ticket voor zondag 18 euro (en enkel zaterdag 10 euro). Aan de kassa betaal je 13 euro (zaterdag), 25 euro (zondag) of 30 euro (combi).

“We verliezen ook het comfort voor het publiek niet uit het oog”, zegt Vernimmen. “Er zijn twee grote parkings voor de supporters: aan het industrieterrein Hogenakkerhoek in Kruibeke en aan de Oude Steenbakkerij, in Steendorp. Van daaruit vertrekken gratis shuttlebussen. En de waterbus op de Schelde wordt zoveel mogelijk ingeschakeld. Er wordt voortdurend gependeld tussen Hemiksen en Kruibeke en ook in het stadscentrum van Antwerpen zullen boten vertrekken.”

Meer info: www.bkcyclocroskruibeke.be

Corrigeer